GRAVE PRIPRAVUJÚ JUBILEJNÝ DESIATY ALBUM

Deatheri GRAVE pripravujú desiaty štúdiový album. Dvaja členovia STRATOVARIUS budú hosťovať na novinke krajanov AMBERIAN DOWN. NACHTMYSTIUM vydali sedempalcové split EP a chystajú nový album. IN MOURNING majú nový label, ktorý im vydá tretí album. XANDRIA oznámili dátum vydania nového albumu. Briti HELL budú predskakovať ACCEPT. Česká kapela ATARI TERROR ponúka druhý album zadarmo na svojich stránkach.
Švédski death metaloví veteráni GRAVE prezradili pracovný názov pripravovaného albumu. Novinka by sa teda mala volať Endless Procession Of Souls a nahrávať ju kapela začne začiatkom budúceho roka. Presný dátum vydania jubilejného desiateho albumu zatiaľ nie je známy. My ešte pripomíname, že GRAVE opustil gitarista Magnus Martinsson, ktorý sa nemohol zúčastniť už ani tohtoročného turné a tak sa obe strany dohodli na rozchode, pretože GRAVE potrebovali mať v kapele stáleho člena aj pre prípad tvorenia a nahrávania nového albumu a ten nastal práve teraz. Martinssonove miesto zaujal už počas turné s OBITUARY Mika Lagrén (FACEBREAKER).

Spevák Timo Kotipelto a klávesák Jens Johansson (obaja STRATOVARIUS) budú hosťovať na štvrtom štúdiovom albume fínskej symfonickej kapely AMBERIAN DAWN. Na zatiaľ bezmennej novinke bude 10 skladieb a album vyjde niekedy v budúcom roku.

S novými správami sa hlásia NACHTMYSTIUM. Kapela vydala v októbri prostredníctvom vydavateľstva Inferna Profundus Records sedempalcové split EP spoločne s kapelou MURMUR. Na spoločnom EP majú obe kapely po jednej skladbe. Okrem toho títo Američania prezradili, že v januári alebo februári plánujú ísť do štúdia, kde začnú nahrávať nový album, ktorý vydá Century Media Records.

Švédski progresívni deatheri IN MOURNING sa upísali vydavateľstvu Spinefarm Records, ktoré im vydá nabudúci rok tretí album nazvaný The Weight of Oceans.

Nemecká kapela XANDRIA vydá 27. februára 2012 nový album pomenovaný Neverworlds End, ktorý vyjde prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Legendárna britská kapela HELL bude predskakovať nemeckým matadorom ACCEPT, počas ich budúcoročného turné. Zlínsky koncert však HELL ešte nepotvrdili.

Pražská crossoverová skupina ATARI TERROR vydává své druhé dlouhohrající album s názvem Part3: Final Warning. Dlouho očekávané album si můžete zdarma stáhnout přímo na webu skupiny – www.atariterror.cz . V pořadí třetí počin kapely ATARI TERROR vznikal přibližně 3 roky. Skupina se rozhodla pro poměrně radikální krok, a to pro naprosté vyloučení fyzických nosičů nahrávky. Album je proto řešené jako „online deska“, včetně interaktivního „bookletu“. Získat je tedy možné pouze na internetu, a to na webu skupiny. Dále bude album dostupné jak v ČR prostřednictvím serverů iTunes nebo MusicJet, tak i celosvětově (např. již zmíněný iTunes, Amazon apod.). Oficiálním vydavatelem je opět Championship Records Lukáše Rychtaříka (mimo jiné DAVID KOLLER, XINDL X, THE PROSTITUTES). Album, které obsahuje dvanáct nových skladeb vznikalo pod producentským dohledem Tomáše Varteckého, (např. KURTIZÁNY Z 25. AVENUE, ANNA K., WANASTOWI VJECY, LUCIE, KOLLER BAND). Zvuk alba kapela svěřila do zkušených rukou producenta a zvukového inženýra Ecsona Waldese. Album bylo natočeno ve studiích Biotech, Wardenclyffe Bělehrad a 36th Street Red Pitt Blvd. Zbrusu nové album pokřtí Atari Terror 17. listopadu v pražském klubu Akropolis. Další informace je možné získat na www.atariterror.cz nebo profilech kapely na serverech Bandzone a Facebook. – Tlačová správa.