APOCALYPTICA S METALLICOU NA JEDNOM PÓDIU

APOCALYPTICA sa objavila na jednom pódiu s METALLICOU. SIX FEET UNDER a SICK OF IT ALL na budúcoročnom Brutal Assaulte! NAPALM DEATH zverejnili artowrk nového albumu. Steve DiGiorgio bude hosťovať na novinke od EPHEL DUATH. TERROR začnú v máji 2012 nahrávať nový album. Mariangela Demurtas (TRISTANIA) naspievala vokály na novinku TROLLFEST. PSYCROPTIC vydajú piaty album.
Fínska APOCALYPTICA sa zúčastnila osláv 30. výročia METALLICY v San Franciscu. V pondelok 5. decembra  odohrala vlastný koncert a na pár skladieb sa pridala ku METALLICE (fotku z tohto vystúpenia nájdete pod dnešnými novinkami). APOCALYPTICA ešte v roku 1996 po vydaní albumu Plays Metallica By Four Cellos dvakrát predskakovala METALLICE v rodnom Fínsku, ale pondelňajší koncert bol ich prvým spoločným.

Chris Barnes a jeho SIX FEET UNDER hlásí návrat na Brutal Assault! SIX FEET UNDER zažili v tomto roce personální zemětřesení a rozloučili se hned se třemi členy. Výsledkem je omlazená sestava, stále však v čele s démonickým frontmanem Barnesem, která má za úkol nastartovat novou etapu v historii kapely. Když HC, tak SICK OF IT ALL! Živoucí legenda proslulé NY hardcorové scény potvrzuje vystoupení na festivalu Brutal Assault 2012 a zároveň slibuje ochutnávky z nového alba. Standardní trojici nových kapel pak uzavírají američtí grindeři PIG DESTROYER. Také nenápadně připomínáme, že zásoby limitované edice vstupenek se tenší! Pokud chcete lístek za zvýhodněnou cenu do Vánoc, tak neváhejte. – Tlačová správa.

Legendárna formácia NAPALM DEATH zverejnila artwork ku pripravovanému albumu Utilitarian, ktorý vyjde 27. februára. Spomínaný artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Taliani EPHEL DUATH prezradili hviezdnych hostí, ktorí sa objavia na ich nadchádzajúcej nahrávke, ktorá má vyjsť niekedy na jar 2012 prostredníctvom Agony Records. Tými hosťami sú: Steve DiGiorgio (DEATH, TESTAMENT, CHARRED WALLS OF THE DAMNED), Karyn Crisis (CRISIS, KARYN CRISIS BAND) a Marco Minemann (PAUL GILBERT, KREATOR, NECROPHAGIST).

Americkí hardcoristi TERROR vydali 1. novembra DVD s názvom Defining the Faith, ktoré bolo súčasťou znovu vydanej poslednej dosky Keepers of the Faith. Kapela však rozhodne oddychovať nemieni, pretože oznámila, že v máji 2012 má naplánované štúdio, kde nahrajú nový album.

Nóri TROLLFEST momentálne pracujú na novom albume Brumlebassen. Kapela prezradila, že včera sa za nimi zastavila Mariangela Demurtas z TRISTANIE a nahrala s kapelou vokály ku niektorým skladbám. Pre TROLLFEST to je po prvý raz, čo použijú vo svojej hudbe ženský vokál.

Technická death metalová formácia PSYCROPTIC prezradila, že 10. februára vydá piaty štúdiový album The Inherited Repression prostredníctvom Nuclear Blastu. Novinka bude obsahovať deväť nových songov.