Novinka MACHINE HEAD v januári, bude ich najmelodickejšia. Gothoom zverejnil kapely pre black metalový deň

Rob Flynn prezradil, že novinka MACHINE HEAD bude zrejme ich najmelodickejší album. GOTHOOM zverejnil kapely pre black metalový deň. CAVALERA CONSPIRACY majú vonku nový song. SAXON dokončili nový album.

MACHINE HEAD

MACHINE HEAD v týchto dňoch pracujú na novom albume, ktorý sa bude volať „Catharsis“ a na pulty predajní sa dostane v januári 2018. Aká novinka bude? „Znížte svoje očakávania ohľadom tvrdosti a rýchlosti. Ak „The Blackening“ bola naša najthrashovejšia a najagresívnejšia nahrávka, tak táto bude zrejme naša najmelodickejšia a najviac groovy záležitosť. Je tam pár thrashových momentov, ale prevažuje rockový a melodický sound,“ prezradil frontman Rob Flynn. Kapela už ohlásila aj masívne turné na podporu nového albumu, ktoré začne v marci 2018. Slovensko žiaľ obíde, najbližšie k anšej krajine budú MACHINE HEAD 19. Apríla vo Viedni a o deň na to v Budapešti.

Festival GOTHOOM zverejnil kapely pre úvodný black metalový deň svojho 9. ročníka, ktorý sa uskutoční 5.7. – 7.7.2018 v Revištskom Podzámčí. „Začiatok októbra bude patriť black metalistom a ich tradičnému úvodnému dňu nášho festivalu. Temnotu k nám prídu podporiť nemecko-poľskí DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT so svojou satanistickou šou v čele s bielou pani (nie, nie tou) Onielar. Ich dehumanizovaný čierny kov so základmi v tradičných postupoch bude v noci zaručene fungovať. Atmosférickejšiu a éterickejšiu stránku žánru odprezentujú SCHAMMASCH. Švajčiari brilantne balancujú na hranách blackmetalovej ostrosti a rozpriesterajúcej sa meditatívnosti. Všetky tieto stránky demonštrujú aj na aktuálnom EP „The Maldoror Chants: Hermaphrodite“. Podobnou cestou sa počas svojej kariéry vybrali aj naši susedia z INFERNO. Tí s každým ďalším albumom obohacujú žáner o progresívne, či psychedelické prvky, čím vytvárajú neopakovateľnú fúziu plnú kontrastov a silnej náladotvornosti. Rýchly a nekompromisný black s prvkami deathmetalovej technickosti a disharmónie nám zase naservírujú susedia zo severu, poliaci BLAZE OF PERDITION, ktorým taktiež nechýbajú hypnotické momenty a spomalenia. Fanúšikovia najtemnejšieho metalu sa majú na čo tešiť. DARKENED NOCTURN SLAUGHTERCULT, SCHAMMASCH, INFERNO a BLAZE OF PERDITION na Gothoome 2018!,“ hlási oficiálna stránka festivalu.

Kapela CAVALERA CONSPIRACY zverejnila novú skladbu s názvom „Insane“ (TU) z ich chystanej štúdiovky „Psychosis“, ktorá vyjde 17. novembra prostredníctvom Napalm Records.

Veteráni SAXON dokončili nahrávanie nového albumu „Thunderbolt“. Nasledovať bude mixovanie pod dohľadom Andyho Sneapa. Novinka by mala vyjsť začiatkom budúceho roka.