MACHINE HEAD zverejnili ďalšiu pieseň, Flynn ju napísal za 40 minút. Novinky hlásia aj THERION a SEBASTIEN

MACHINE HEAD, THERION a TRIBULATION zverejnili nové skladby. SEBASTIEN a CORROSION OF CONFORMITY nahrali videoklipy.

MACHINE HEAD

Američania MACHINE HEAD vypustili do sveta novú skladbu s názvom „Bastards“, pochádzajúcu z ich novej štúdiovky „Catharsis“ (vychádza 26. januára prostredníctvom Nuclear Blast Records). „Pre mňa je to folková pieseň, sú to štyri akordy, ktoré boli zahraté miliónkrát za posledných sto rokov. Je to určite cesta mimo MACHINE HEAD a vedeli sme to. Bolo veľa debát v kapele ako, „Môžeme to povedať?“ – „Musíme to povedať?“ –  Môžeme urobiť takúto pieseň?“. Použil som hrubý, takmer vulgárny jazyk. Túto pieseň som napísal za 40 minút po prezidentských voľbách v USA a vznikla na základe rozhovorov s mojimi deťmi. Boli to veruže komplikované rozhovory. Prvá polovica je založená na týchto rozhovoroch a potom, keď som si už išiel po svojom, tak sa to doslova vygrcalo z môjho mozgu. A keď to dostalo túto podobu, povedal som si – „Sakra! Rozprávam tu nejaké sračky.“ O pár dni neskôr som dal na YouTube akustickú verziu tejto piesne, ale mimo kapely, len ja a gitara. Vtedy som cítil, že tu to skončí. No, pri písaní nového albumu to nejako zapadlo dohromady, no a keď tam môj kamarát pridal hammond, tak som dostal zimomriavky, išlo o niečo špeciálne,“ vyjadril sa líder kapely Robb Flynn pre podcast That´s Not Metal. Flynn vyhlasoval už pred vydaním albumu, že toto bude  najprístupnejšia nahrávka od MACHINE HEAD. No, touto novou piesňou zrejme šliapli dosť vedľa. Veď posúďte sami…

Švédske zoskupenie THERION zverejnilo lyric video k novej piesni „Night Reborn“ z ich chystanej monumentálnej radovky „Beloved Antichrist“, ktorá vyjde 9. februára prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Česká kapela SEBASTIEN uveřejnila zbrusu nový videoklip ke skladbě „Winner“. Natáčelo se v QWERT Boxing Klubu v Plzni pod taktovkou Spark TV a režiséra Davida Havleny (pracoval mimo jiné pro CITRON, KREYSON, či DORO PESCH).  V písni hostuje zpěvák slovenských SIGNUM REGIS, Mayo Petranin. Nové album SEBASTIEN, nazvané „Act of Creation“, vychází celosvětově pod německými Pride and Joy Music už 23.2.2018. – Tlačová správa.

Kapela TRIBULATION zverejnila nový song „The World“ z albumu „Down Below“. Ten uzrie svetlo sveta 26. januára vďaka Century Media Records.

Formácia CORROSION OF CONFORMITY nahrala nový videoklip ku skladbe „The Luddite“, pochádzajúcej z čerstvej novinky „No Cross No Crown“.