Vyjde plánový album coverov od SATYRICON? Správy hlásia aj WATAIN, OBSCURA a ďalší

SATYRICON majú v pláne vydať album coverov. BROKEN HOPE, VEIL OF MAYA a BODY COUNT s novými klipmi. Novinky aj od THE BLACK DAHLIA MURDER, OBSCURA, WATAIN či DEMONICAL.

SATYRICON

Nóri SATYRICON by chceli v budúcom roku vydať dlho plánovaný album coverov. Kapela chcela k tomuto kroku pristúpiť ešte pred vydaním aktuálnej nahrávky „Deep Calleth Upon Deep“ (recenzia TU), avšak prekazilo to diagnostikovanie nádoru na mozgu u Satyra (informácie TU). „Je to niečo, s čím sme sa hrali posledné tri až štyri roky, a dúfajme, že budúci rok budeme mať čas na realizáciu. Ak to nakoniec urobíme, bude sa to volať „Formative Oddities“. Bude to o veciach, ktoré formovali náš hudobný vkus, ale nechcem to urobiť ako niečo, čo je príliš zrejmé, akoby ste tam umiestnili covery od VENOM či BLACK SABBATH. Bude tam nejaká folková hudba, klasický hard rock, punk rock a možno aj elektronika,“ vyjadril sa Satyr pre internetový magazín Heavy.

Black metalisti WATAIN vydajú 31. októbra sedempalcový singel „Nuclear Alchemy“. Na B stranu singla nahrajú cover piesne „Beyond“ od maďarskej kapely TORMENTOR. Ešte dodáme, že WATAIN vydajú 5. januára aj nový štúdiový album.

Technickí death metalisti OBSCURA začali nahrávať nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album. Ten bude posledným z ich štvoralbumového konceptu, s ktorým začali v roku 2009 s nahrávkou „Cosmogenesis“. Kapela si opäť prizvala na pomoc producenta V. Santuru (TRIPTYKON), nahráva sa v jeho Woodshed Studios v Nemecku. Nový album by mal uzrieť svetlo sveta v lete, vďaka Relapse Records.

Death metalisti BROKEN HOPE natočili live klip ku skladbe „Blast Frozen“ z aktuálneho albumu „Mutilated and Assimilated“.

Americkí technici VEIL OF MAYA majú nový videoklip ku skladbe „Doublespeak“ z ich chystanej radovky „False Idol“, ktorá vyjde 20. októbra u Sumerian Records.

Rap metalová formácia BODY COUNT sa prezentuje novým klipom k songu „This Is Why We Ride“ z ich aktuálnej dosky „Bloodlust“.

Deatheri THE BLACK DAHLIA MURDER zverejnili skladbu s názvom „Kings of the Nightworld“ z dnes vydanej štúdiovky „Nightbringers“.

Švédski deatheri DEMONICAL sa v novembri odoberú do štúdia, aby nahrali svoju v poradí piatu a zatiaľ nepomenovanú štúdiovku, ktorá by mala vyjsť začiatkom budúceho roka u Agonia Records.