NOVINKY Z TÁBOROV MOONSPELL, ACCEPT ALEBO ELUVEITIE

MOONSPELL odtajnili názov nového albumu. ACCEPT prezradili, kedy vyjde novinka Stalingrad. ELUVEITIE zverejnili nový videoklip. VAN HALEN prezradili, čo fanúšikovia nájdu na deluxe edícii ich nového albumu. Na prelome rokov 2012 a 2013 vyjdu všetky albumy STRAPPING YOUNG LAD na vinyloch. KAMELOT prezradia meno nového speváka na letných festivaloch. ANVIL už našli nového basáka. GOROD sa upísali Listenable Records. SOIL vydajú prvé DVD v histórii kapely.
Portugalskí MOONSPELL ukončili svoje mlčanie ohľadom nového albumu. Novinka sa bude volať Alpha Noir a na pulty obchodov sa dostane 27. apríla prostredníctvom Napalm Records. Koncept nového albumu zložili portugalskí gotickí rytieri v priebehu posledných troch rokov. V podstate začali na novinke priebežne pracovať hneď po vydaní predchádzajúceho počinu Night Eternal a to znamená, že nový album nadviaže práve na tri roky starý počin. V deluxe edícii ponúkne kapela fanúšikom v podstate aj druhý regulérny album nazvaný Ómega White, na ktorom bude osem skladieb blízkych albumu Irreligious. Bude to v podstate pocta TYPE O NEGATIVE a SISTERS OF MERCY.

ACCEPT stanovili dátum vydania nového albumu Stalingrad na 6. apríla. Stalingrad vyjde prostredníctvom Nuclear Blastu. Nový album opäť produkoval Andy Sneap. Viac informácií zatiaľ kapela nezverejnila.

Švajčiari ELUVEITIE nahrali oficiálny videoklip k novej skladbe A Rose For Epona, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami. My dodáme, že nový album Helvetios sa objaví na pultoch obchodov 10. februára.

Z tábora VAN HALEN prišli správy, že deluxe verzia dlho očakávanej novinky A Different Kind Of Truth vyjde s bonusovým DVD, ktoré bude obsahovať štyri nové akustické skladby a video ku skladbe The Downtown Sessions.

Fínska nezisková organizácia Blood Music oznámila vydanie box setu STRAPPING YOUNG LAD, ktorý bude obsahovať všetkých päť albumov tejto kapely a vyjde na sedem palcovom vinyle. Samozrejme, ako to pri podobných box setoch chodí kapela, táto špeciálna edícia bude obsahovať aj množstvo darčekov. Táto nepochybne raritná zbierka vyjde na prelome rokov 2012 a 2013.

KAMELOT prezradili, že nového speváka predstavia počas vystúpení na letných festivaloch, medzi, ktorými figuruje aj Masters of Rock.

Včera sme vás informovali o tom, že ANVIL opustil basák Glenn Five. Dnes vám oznamujeme, že kapela si za neho našla náhradu v podobe Sala Italiana, ktorý pôsobil v americkej revivalovej kapele IRON MAIDEN nazvanej LIVE AFTER DEATH.

Francúzi GOROD podpísali zmluvu s vydavateľstvom Listenable Records, ktoré im v marci vydá aj štvrtý štúdiový album A Perfect Absolution.

Američania SOIL plánujú vydať 10. apríla prvé DVD v histórii kapely nazvané Re-LIVE-Ing The Scars. Obrazový materiál bude obsahovať obrazový záznam z londýnskeho, ktorý kapela odohrala 14. októbra 2011. DVD vyjde na dvoch diskoch. Na prvom bude už spomínaný koncertný záznam a na druhom kopec zákulisných videí a bonusových záberov. Tento materiál vyjde aj ako live CD.