Záplava videí v úvode týždňa: ELUVEITIE, SOULFLY, ACCEPT, BLOODBATH, JINJER a ďalší

ELUVEITIE pracujú na novom albume. SOULFLY zverejnili nové lyric video. ACCEPT ponúkajú ukážku z nového DVD. BLOODBATH a JINJER s novými klipmi. David Vincent sa hlási o slovo s novým projektom. Novinky aj od SICK OF IT ALL, GOROD a EINHERJER.

ELUVEITIE

Folk metalová formácia ELUVEITIE pracuje v Newsound Studios na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Pri príležitosti desiateho výročia albumu „Slania“ vydajú 16. novembra prostredníctvom Nuclear Blast Records túto nahrávku opäť, navyše s bonusovými skladbami, demáčmi a akustickými verziami skladieb.

Kapela SOULFLY zverejnila lyric video ku skladbe „Under Rapture“ s hosťujúcim Rossom Dolanom z IMMOLATION. Spomínaná skladba pochádza z čerstvo vydanej novinky „Ritual“.

Heavy metaloví veteráni ACCEPT ponúkajú ďalšiu ukážku z ich chystaného DVD „Symphonic Terror – Live at Wacken 2017“ v podobe špeciálnej skladby „Symphony No. 40 In G Minor“ od Wolfganga Amadeusa Mozarta. DVD vychádza 23. novembra u Nuclear Blast Records a ponúkne záznam vystúpenia s orchestrom z minuloročného festivalu Wacken Open Air.

Death metalisti BLOODBATH majú nový obrazový materiál ku skladbe „Chainsaw Lullaby“ z chystaného albumu „The Arrow of Satan is Drawn“. Ten oficiálne vychádza 26. októbra u Peaceville Records.

Ukrajinská formácia JINJER vypustila do sveta nový singel „Ape“ popdorený aj videoklipom. Spomínaný singel bude súčasťou nového EP „Micro“, ktoré by malo vyjsť ešte do konca roka prostredníctvom Napalm Records.

Vydavateľstvo Season of Mist oznámilo, že pod svoje krídla pribralo kapelu VLTIMAS, ktorú tvoria David Vincent (ex-MORBID ANGEL), Rune „Blasphemer“ Eriksen (ex-MAYHEM, AURA NOIR) a Flo Mounier (CRYPTOPSY). Spomínaná trojica nahrala svoj debutový materiál, ktorý uzrie svetlo sveta začiatkom budúceho roka.

Hardcoristi SICK OF IT ALL zverejnili nový song „Wake the Sleeping Dragon“ z rovnomennej dosky, ktorá vychádza 2. novembra u Century Media Records.

Prog/death metalová kapela GOROD natočila nový videoklip ku skladbe „Bekhten´s Curse“ z ich čerstvej radovky „Aethra“.

Vikingovia EINHERJER sa prezentujú novým klipom k piesni „Mine Våpen Mine Ord“ z ich chystanej dosky „Norrøne Spor“, ktorá vyjde 9. novembra u Indie Recordings.