BELPHEGOR PÍŠU NOVÉ SKLADBY, LAKE OF TEARS MAJÚ NOVÝ KLIP

Po krátkej pauze zapríčinenou Helmuthovými zdravotnými problémami sú BELPHEGOR späť! Helmuth začal pracovať na nových skladbách. Švédi LAKE OF TEARS majú nový videoklip. FULLFORCE vymenili gitaristu, BLACKGATES basáka. Dáni ESSENCE nahrávajú nový album s producentom Petrom Tägtgrenom. SPINESHANK sa upísali vydavateľstvu Century Media Records.
Gitarista spevák Helmuth Lehner z rakúskej kapely BELPHEGOR strávil koniec vlaňajška v nemocnici a rehabilitáciami. „Prežil som túto ťažkú skúšku. Ešte nie som úplne zotavený, ale cítim sa teraz už oveľa lepšie,“ ozrejmil Helmuth, ktorý už pracuje na nových skladbách BELPHEGOR. Kapela plánuje vydať nový album koncom tohto roka. „Je úžasné mať opäť možnosť byť kreatívny a znovu skladať nový album,“ dodal líder BELPHEGOR.

Švédi LAKE OF TEARS zverejnili nový videoklip ku skladbe House Of The Setting Sun z aktuálneho albumu Illwill. Videoklip obsahuje zábery z vystúpenia kapely v Číne počas januára 2012. Klip nájdete pod dnešnými novinkami.

Švédski melodici FULLFORCE sa rozišli s gitaristom Carlom-Johanom Grimmarkom (NARNIA). Dôvodom ich rozchodu sú bližšie nešpecifikované zmeny v Grinmarkovom živote. Kapela momentálne pracuje na druhom albume a za Grinmarka už našla aj náhradu. Novým gitaristom FULLFORCE sa stal Stefan Rosqvist (ex – DAWN OF OBLIVION, LALE LARSSON).

Nová americká kapela BLACKGATES, v ktorej pôsobia bývalý spevák ANTHRAX Dan Nelson a bývalý bubeník legendárnych TESTAMENT Paul Bostaph, oznámila, že z kapely odchádza basák Uriah Duffy (ex – WHITESNAKE). Novým basákom sa stal Luis Barillas (THE VENTING MACHINE).

Dánski thrasheri ESSENCE začali nahrávať nový a zatiaľ bezmenný album, ktorý by mal vyjsť v priebehu tohto roka. ESSENCE nahrávajú novinku v uznávanom štúdio Abyss, kde sa im o produkciu nového materiálu postará odborník na slovo vzatý a síce sám Peter Tägtgren. „Je pre nás veľká česť spolupracovať s Petrom. Výber Petra ako producenta bol samozrejmosťou,“ vyjadrila sa kapela k angažovaniu tohto vynikajúceho hudobníka a producenta.

SPINESHANK podpísali zmluvu s vydavateľstvom Century Media Records, ktoré im vydá štvrtý štúdiový album Anger Denial Acceptance v priebehu júna.