DORO ZVEREJNILA TRAILER KU DVD, POZNÁME KAPELY NA HEIDENFEST

Dnes vám ponúkame trailer ku chystanému DVD metalovej kráľovny Doro Pesch. The New Black a MyGrain vydajú nové albumy. Heidenfest 2011 má potvrdené svoje kapely. Earache Records vydajú zaujímavú kolekciu. Aborted pracujú na novom albume.
Nemecká metalová kráľovná Doro Pesch vydá DVD 25 Years In Rock. Koncert sa natáčal pred 10 tisícmi fanúšikov v Dusseldorfe. Na samotnom výročnom koncerte mala Doro množstvo hostí, ktorých uvidíte aj na DVD. Spomeňme aspoň niektorých. Bobby „Blitz“ Elsworth (Overkill), Chris Bohtendahl (Grave Digger), Axel Rudi Pell, Klaus Meine (Scorpions) a to ani zďaleka nie sú všetci. Pod novinkami nájdete trailer ku chystanému DVD, ktoré vyjde 26. novembra prostredníctvom Nuclear Blast.

Nemecká skupina The New Black oznámila, že 21. januára vydá nový album nazvaný II: Better in Black. Novinka vyjde prostredníctvom AFM Records. Kapelu tvoria členovia Sinner, Runamok, Abandoned a MCF.

Putovný festival Heidenfest bude písať svoju ďalšiu kapitolu aj v budúcom roku. Na Heidenfest 2011 potvrdili kapely Korpiklaani, Unleashed, Moonsorrow, Kivimetsän Druidi, Varg a Arafel. Žiaľ, v roku 2011 sa Heidenfest na územie Slovenska nedostane. Spokojní môžu byť aspoň českí fanúšikovia, ktorí uvidia túto zostavu 20. marca v pražskom klube Abaton.

Fínska kapela MyGrain plánuje vydať tretí album. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť 12. januára. Album produkoval Janne Joutsenniemi a mixoval Dan Swano. Podľa slov kapely začne týmto albumom novú éru, keďže sa medzičasom udialo v kapele pár personálnych zmien.

Vydavateľstvo Earache Records naplánovalo na 22. novembra vydanie sady troch audio a jedného DVD disku s názvom Metal Survival Kit. Audio disky Festival Faves, Future Classics a Under the Radar budú zahrňovať skladby od kapiel ako Napalm Death, Annihilator, Deicide, Morbid Angel, Godlesh a mnoho ďalších kapiel, ktoré vydavateľstvo vydáva alebo vydávalo. DVD bude obsahovať videoklipy od Evile, Bonded By Blood alebo At the Gates.

Belgičania Aborted pripravujú nový album. V súčasnosti majú 8 skladieb už napísaných a celkovo ich chcú mať jedenásť plus dve bonusové. Názov a ani dátum vydania v poradí siedmeho albumu zverejnený nebol.