Pod Urpínom sa predstaví americká death metalová smršť SUFFOCATION

Mladá, agilná agentúra Loud Farm Booking, si po úspešnom koncerte ORIGIN prichystala ďalšiu dávku extrémneho death metalu v Banskej Bystrici.

SUFFOCATION (Usa) – technical brutal death metal
PROFANITY (Ger) – technical death metal
CRANIOTOMY (Sk) – brutal death metal
BLOODY REDEMPTION (Sk) – death metal

Piatok 15.6.2018, Banská Bystrica – RC Tartaros
Štart: 19:00, vstupné: 17 € Predpredaj v klube) / 18 € (predpredaj.sk) / 20 € (na mieste)

Pod taktovkou Loud Farm Booking sa v srdci Slovenska predstaví legendárna americká veličina SUFFOCATION. Toto spojenie brutality a techniky otrasie základmi Tartarosu už v piatok, 15. júna.

SUFFOCATION

SUFFOCATION z amerického New Yorku sú na scéne už takmer 30 rokov a boli jednou zo zakladajúcich kapiel brutal death metalu. Po trojici zásadných dosiek z prvej polovice 90. rokov (počnúc „Effigy of the Forgotten“ a končiac „Pierced from Within“) sa síce na chvíľu vytratili zo scény, ale od roku 2002 sú späť v plnej sile. Od návratového CD „Souls To Deny“ (2004) opäť rozosievajú po svete svoje nezastaviteľné blastbeaty, mimoriadne krkolomné technické riffy a celkovo fenomenálne nápady. Jedným z poznávacích znamení SUFFOCATION je jedinečný, brutálne gutturálny vokál frontmana Franka Mullena, a hoci ten už s kapelou mimo USA nekoncertuje, náhrada za neho bude nemenej šťavnatá.

Kapela momentálne prezentuje svoj ôsmy album „…Of the Dark Light“ (2017), ale na letných európskych zastávkach si určite pripraví aj prierez staršou tvorbou. Koncert pod Urpínom bude navyše oproti festivalom špeciálny tým, že Terrance a spol. si v pozícii headlinera strihnú plnohodnotný klubový set.

Špeciálnym hosťom na tejto akcii budú PROFANITY z nemeckého Augsburgu. Kapela je na scéne od polovice 90. rokov a minulý rok vydala po 17-ročnom čakaní ešte len svoj tretí album „The Art of Sickness“. Bavori sa pohybujú prevažne v technickejších vodách death metalu, gitarové fidlikanie však vedia okoreniť aj poriadne brutálnym vokálom a tak pred „Suffáčom“ určite nebudú len do počtu. Očakávajte poriadne prepracovaný masaker so všetkým, čo k tomuto štýlu patrí!

Domácu krv budú reprezentovať dve kapely. V prvom rade CRANIOTOMY, brutal deathová stálica, ktorá v posledných rokoch pritvrdila viac do slammu a úspešne sa prezentuje takmer po celej Európe. Halmovci nám zakvíkajú zrejme to najzvrátenejšie, čo doma máme. Ich zatiaľ posledný počin „Overgorged Flesh Flies Dying Slowly“ vyšiel ešte v roku 2015, ale najnovším prírastkom do rodiny je kompilačná reedícia s názvom „Old Poetry of Rotting Flesh“ (2018).

Koncertný večer otvoria nováčikovia na scéne, old-schoolovo ladení BLOODY REDEMPTION. Tí prídu odprezentovať klasickú tvár death metalu a svoj zatiaľ jediný album. Minuloročný debut im „Infected Minds“ vyšiel pod hlavičkou Support Underground a sentimentálne odkazuje na 90. Roky, napríklad vo Švédsku.

Táto extrémna hudobná jazda sa uskutoční už 15. júna 2018. Miestom činu bude Banská Bystrica – Tartaros Rock Club. Začiatok koncertu je stanovený na 19:00, prvá kapela to odpáli od 19:30.

FB Event

Plagát ku koncertu

PR: Marek „Fajo“ Falat / Betrayers Of Blood