NOVINKY Z TÁBOROV SABATON, METALLICA ALEBO DELAIN

Švédske noviny priniesli informáciu o zmenách v zostave SABATON. 60 000 lístkov na tri koncerty METALLICY v Mexiku boli vypredané ani nie za 90 minút. DELAIN a DYING FETUS prezradili podrobnosti o nových albumoch. ADRENALINE MOB sa v rámci európskeho turné predstavia aj na Slovensku. Česká kapela MASTERS HAMMER zverejnila nový videoklip.
Podľa švédskych novín Dalarnas Tidningar, ktoré vychádzajú vo Falune, teda v meste rodiska kapely SABATON sa písalo, že spevák Joakim Brodén a basák Pär Sundstrӧm chcú pokračovať v kariére SABATON s novými spoluhráčmi. Podľa týchto novín v súčasnosti nie je jasné čo spôsobilo prípadné personálne zmeny. Na otázku Dalarnas Tidningar odpovedal Joakim Brodén stručne: „Toto nebudem komentovať.“ Po čase však predsa len prehovoril, aj keď vôbec nie jasno: „Nemôžem nič povedať pokiaľ je zapnuté nahrávanie nášho rozhovoru. Jediné, čo môžem v tejto chvíli povedať, je to, že je smutné, že sa šíria takéto reči.“ Ťažko povedať, či ide iba o novinársku kačicu alebo bude na tejto informácii kúsok pravdy. Každopádne fanúšikovia kapely môžu očakávať už 25. mája nový album Carolus Rex.

Zaujímavosť: Všetkých 60 000 lístkov na METALLICU, ktorá vystúpi 1. 2. a 4. augusta v športovom Paláci v Mexico City boli vypredané za menej ako hodinu a pol! V dôsledku tohto enormného záujmu o vystúpenie týchto legiend, pridala METALLICA ešte dva vystúpenia na tom istom mieste 6. a 7. augusta.

Holandská kapela DELAIN vydá svoj tretí štúdiový album We Are the Others 1. júna prostredníctvom Roadrunner Records. Aby DELAIN skrátili pre fanúšikov dobu čakania na nový album, vydajú 13. apríla singel Get The Devil Out Of Me. Artwork nového albumu nájdete pod dnešnými novinkami.

Nová superkapela ADRENALINE MOB s bubeníkom Mikeom Portnoyom (ex – DREAM THEATER, ex – AVENGED SEVENFOLD) a so spevákom Russellom Allenom (SYMPHONY X, ALLEN/LANDE) v zostave, naplánovala na jún európske turné na podporu debutového albumu Ómerta. V rámci tohto turné sa kapela predstaví aj v našich končinách. Presnejšie 14. júna v bratislavskom Majesticu a 16. júna vo Viedni.

DYING FETUS zverejnili video upútavku na pripravovanú novinku Reign Supreme, ktorá vyjde 17. júna prostredníctvom Relapse Records. Kapela pracovala na novom albume so svojim dlhoročným producentom Steveom Wrightom (SLIPKNOT, MISERY INDEX). Nový počin bude obsahovať 9 skladieb a ako uvádza kapela pôjde o návrat ku koreňom. Nuž, nechajme sa prekvapiť.

Legendárna česká kapela MASTERS HAMMER nahrala videoklip ku skladbe Vracejte konve na místo z ich rovnomennej novinky. Videoklip je doslova „náhrobným“ počinom, vy si ho môžete pozrieť pod dnešnými novinkami.