SABATON BUDÚ NAKONIEC PREDSA MENIŤ ZOSTAVU

SABATON oficiálne potvrdili, že chystajú rozsiahle zmeny v zostave. DEFTONES začnú v lete nahrávať nový album. U.D.O. zverejnili podrobnosti o novom albume rarít. CRIPPLE BASTARDS vydajú nové sedem palcové EP. TO/DIE/FOR a EVOCATION pracujú na svojich novinkách.
Žiaľ, predošlé správy o rozdelení skupiny SABATON na dva tábory sa potvrdzujú. Spevák Joakim Brodén zverejnil na svojom Facebooku toto: „Nejde o prvo aprílový vtip. Bohužiaľ. Bolí to ako sviňa, ale chceli sme rozdielne veci v živote a každý má vie, čo je najlepšie pre neho samého. SABATON bude mať novú zostavu, ale nebojte sa nebudeme vás chcieť zmiasť tým, že budeme vravieť, že to bude rovnaké. Prichádzame…, trúfam si povedať, že silnejší ako inokedy.“ Informácie o tom, kto doplní dvojicu Joakim Brodén a Pär Sundstrӧm, zatiaľ nie sú známe. V oficiálnom vyjadrení kapely stojí zas toto: „Rozbiehať kapelu v 18. rokoch je jednoduché, ale vydržať 12 rokov bez zmien je oveľa ťažšie a my sme došli do bodu, kedy sa naše cesty rozídu. Pär a Joakim budú ďalej bojovať na pódiách a ponesú vlajku SABATON. Už navždy nás všetkých bude deliť puto dané viac ako pred 12. rokmi. Jeden druhému prajeme dlhé a úspešné životy v rodine i v hudobnom živote.

V júli tohto roka sa chystajú zavrieť do štúdia DEFTONES, kde nahrajú už siedmy štúdiový album. Kapela má za sebou už predprodukčné práce na novom materiály. Spevák Chino Moreno sa nechal počuť, ako to už býva niekedy zvykom, že nový album bude najlepším v histórii kapely. Zatiaľ bezmenná novinka by mala vyjsť na konci tohto roka.

U.D.O. zverejnili, že album Celebrator so špeciálnymi a raritnými skladbami vyjde 4. mája prostredníctvom AFM Records a vyjde ako dvoj cd. Na Celebrator bude dokopy 25 skladieb.

Talianski grinderi CRIPPLE BASTARDS vydajú 24. apríla zbrusu nové, sedem palcové EP nazvané Senza Impronte. Podľa slov samotnej kapely, pôjde o najagresívnejšiu a najnasratejšiu nahrávku tejto bandy. Toto EP vydá kapele už nový label a síce Relapse Records.

Fíni TO/DIE/FOR podpísali zmluvu s vydavateľstvom Massacre Records, pod ktorým vyjde aj v poradí šiesty album Samsara. Novinka by mala vyjsť ešte v decembri tohto roku a bude na nej 10 skladieb.

Švédska death metalová formácia EVOCATION začala spoločne s producentom Robertom Laghim (IN FLAMES, SONIC SYNDICATE, HARDCORE SUPERSTAR) nahrávať štvrtý album, ktorý by sa mal na pultoch obchodov objaviť koncom tohto roka prostredníctvom Century Media Records.