BLIND GUARDIAN dokončili nahrávanie nového albumu. Správy aj od VOLBEAT, AT THE GATES či VADER

BLIND GUARDIAN a VOLBEAT dokončili nové albumy. AT THE GATES a BORN OF OSIRIS s novými klipmi. VADER znovu vydajú svoj druhý album. OBSCURA zverejnili novú skladbu. RAGE vydajú novú štúdiovku. VOIVOD chystajú dokument.

BLIND GUARDIAN

Nemeckí bardi BLIND GUARDIAN dokončili nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. „Už sme rozhodli, kto bude robiť mastering, čo znamená, že sme dokončili mixovanie. V nasledujúcich dvoch týždňoch chcem vydavateľstvu odovzdať aspoň zvukový materiál. Je to náš zďaleka najintenzívnejší album za veľmi dlhú dobu. V každom ohľade je to ako jazda na horskej dráhe. Pre BLIND GUARDIAN je to priamočiary album, ale nie priamočiary, ak ho porovnáte s čímkoľvek iným. Je agresívny a veľmi temný,“ vyjadril sa líder kapely Hansi Kürsch v rozhovore pre grécky Rock Hard. Dátum vydania ešte nie je známy.

Kapela VOLBEAT oznámila, že nový album je hotový a pripravený na vydanie. Dátum vydania však ešte nie je možné prezradiť. Nový počin má byť o niečo tvrdší, ale v zásade pôjde o zmes všetkého, čo doteraz urobili s pár prekvapeniami. Ešte dodáme, že zatiaľ poslednú štúdiovku „Rewind, Replay, Rebound“ vydali títo Dáni v roku 2019.

Švédi AT THE GATES natočili nový videoklip k titulnej skladbe z pred pár dňami vydaného albumu „The Nightmare of Being“.

Poľskí veteráni VADER vydajú 30. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records reedíciu druhého albumu „De Profundis“, ktorý minulý rok oslávil 25. výročie od pôvodného vydania. „Album „De Profundis“ nikdy nevyšiel na vinyle. V polovici 90. rokov dominovali CD. Pôvodná páska zo štúdia Modern Sound bola stratená bez šance na jej obnovenie, a tak sme vytvorili nový mastering pomocou profesionálneho magnetofónového pásu Telefunken, ktorý dodáva celej nahrávke teplejší zvuk, analógový dojem a dynamiku, ale bez zmeny pôvodnej verzie,“ uvádza frontman Piotr Wiwczarek v tlačovej správe. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe skladby „An Act of Darkness“.

Nemecká formácia RAGE vydá 17. septembra prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer nový album s názvom „Resurrection Day“. Novinka ponúkne 12 skladieb.

Technickí death metalisti OBSCURA zverejnili novú, klipom podporenú skladbu „Solaris“ z chystanej dosky „A Valediction“. Tá vyjde 19. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kanaďania VOIVOD spustili kampaň (TU), ktorá má pomôcť financovať vznik ich oficiálneho dokumentu s názvom „We Are Connected“. O réžiu sa postará Felipe Belalcázar, ktorého môžete poznať vďaka snímke „Death by Metal“ mapujúcej príbeh kapely DEATH.

Metalcoristi BORN OF OSIRIS vypustili do sveta nový videoklip ku skladbe „Poster Child“ z čerstvej novinky „Angel or Alien“.