Benefičný Celestial Help Fest: Pomôžete deťom a uvidíte ORKRIST, FLESHLESS, GALADRIEL či CATASTROFY

Deviaty ročník dobročinnej hudobnej akcie Celestial Help Fest v Bánovciach nad Bebravou sa nezadržateľne blíži.

CELESTIAL HELP FEST 2018

ORKRIST (Sk) – FLESHLESS (Cze) – GALADRIEL (Sk) – CATASTROFY (Sk) – BETON (Sk) – POSTCARDS FROM ARKHAM (Cze) – VISION DAYS (Cze) – FROM BEYOND (Cze) – DR. PAKO (Sk)
Sobota 3.11.2018, Bánovce nad Bebravou – MSKS
Štart: 16:00, vstupné: 8 eur

V Bánovciach nad Bebravou sa počas prvej novembrovej soboty uskutoční ž 9. ročník benefičnej akcie Celestial Help Fest, ktorej kompletný finančný výťažok, ktorý sa na festivale vyzbiera, poputuje pre detské oddelenie v nemocnici v Bánovciach nad Bebravou.

„Za peniaze, ktoré každý rok vyzbierame, nakúpime potrebné prístroje, medicínsku techniku, prípadne iný materiál,“ prezradil hlavný organizátor Hoyas, bubeník kapiel ATTACK OF RAGE a DEPRESY a pokračoval: „Je úžasné, že z výťažku predchádzajúcich ročníkov, sme boli schopní zakúpiť nášmu detskému oddeleniu mnoho medicínskych prístrojov, ktoré našim lekárom pomáhajú pri práci, no hlavne efektívnejšie napomáhajú pri liečení detičiek.“

O tom, že kompletne vyzbieraná suma putuje pre nemocnicu v Bánovicach nad Bebravou nepochybujte. „Každý rok sa snažím prízvukovať skutočnosť, že ide o „číru undergroundovú myšlienku“, a následne z toho pochopiteľne vyplýva, že sa nik z vás nemusí obávať toho, že si niekto za vyzbierané financie „namastí svoje vrecká“, že by našej klinike poputovala len určitá časť z celkovej vyzbieranej sumy. Tak to teda ani náhodou, na takýto „špinavý“ systém (ne)financovania si dávam extrémny pozor a na to vezmite (pokojne aj ten najsilnejší) jed“,“ zaručil sa organizátor.

A aké kapely vystúpia na deviatom ročníku Celestial Helpfestu? „Predovšetkým snažím, aby z roka na rok stúpala úroveň festivalu. Samozrejme, v rámci dostupných možností. Hlavne mám snahu dotiahnuť sem kvalitné hudobné zoskupenia, ktoré ma počas roka úplne dostali a z toho usudzujem, že by sa mohli rovnako páčiť aj vám. Tento rok sa mi podarilo dotiahnuť naozaj kopec super mien, a jedno ozaj špeciálne prekvapko,“ prezradil Hoyas.

ORKRIST

A keďže „Celestiálka“ je tu už čo nevidieť, je najvyšší čas ich predstaviť. Začneme pekne od konca. Špeciálnym prekvapením je slovenská, dnes už legendárna skupina ORKRIST, ktorá sa na koncertné pódiá vracia po 10 rokoch! Skupina počas svojej existencie vydala dva dlhohrajúce albumy „Reginae Mysterium“ (2002) a „Grond“ (2003). Ich hudba sa veľmi zaškatuľkovať nedá, nájdete v nej však prvky melodického black metalu, doomu či heavy metalu s mužským i ženským vokálom.

„Je mi obrovskou cťou, že táto formácia prijala pozvanie a po toľkých rokoch po prvýkrát exkluzívne vystúpia práve na našom Celestial Help Feste. Ani si neviete predstaviť, čo toto gesto z ich strany pre mňa znamená. Vy mladší, ktorí ste sa s ich tvorbou ešte nemali šancu stretnúť, spoznáte úžasnú hudbu. No a my staršie páky, sa pri tých songoch vrátime v čase a omladneme o pár rokov. Neskutočne sa na to teším,“ neskrýval nadšenie známy bubeník.

Okrem ORKRIST sa v MSKS v Bánoviach nad Bebravou predstaví ďalších osem skupín a vôbec nie hocijakých. Medzi headlinerov patrí aj česká death/grindová úderka FLESHLESS, slovenská stálica GALADRIEL, ktorá sa pre rodičovské povinnosti dvoch hlavných členov na krátku dobu koncertne odmlčala, ale vracia sa práve na Celestial Help Feste. Headlinerskú zostavu dopĺňajú bratislavskí zbojníci z CATASTROFY, ktorým prednedávnom vyšiel fantastický album „Besnota“.

To však nie sú všetky skupiny. Fanúšikov do varu dostanú aj slovenskí crusteri BETON a skupina DR. PAKO, punk n roll z Partizánskeho. Z Čiech okrem FLESHLESS zavítajú do Bánoviec nad Bebravou aj ska-punkeri VISION DAYS, progresívne ladení POSTCARDS FROM ARKHAM a doom/death metalisti FROM BEYOND.

Tešiť sa môžete aj na výborné jedlo, bohatý merchandise, kopu priateľov a výbornú atmosféru. Kto navštívite túto jedinečnú akciu s krásnou myšlienkou, nezabúdajte, že svojou troškou pomôžete detskému oddeleniu nemocnici v Bánovciach nad Bebravou a užijete si fantastické koncerty. Celestial Help Fest, to je benefičný hudobný festival pre tých, ktorým srdce bije rýchlejšie a hlasnejšie, ale na správnom mieste!

Plagát ku 9. ročníku Celestial Help Fest