Bohatá nádielka noviniek: CRADLE OF FILTH, SABATON, BLOODBATH, ELUVEITIE a ďalší

Novinky hlásia CRADLE OF FILTH. IMMOLATION pracujú na novom albume. ELUVEITIE zverejnili nové lyric video. VADER a DEATH ANGEL nové skladby. Nergal pracuje na nových veciach pre svoj sólový projekt. Mnoho správ prinášame aj z táborov kapiel TRIVIUM, TYPE O NEGATIVE, SABATON, BLOODBATH, HATE, THY ART IS MURDER a PRO-PAIN.

CRADLE OF FILTH

Upíri z CRADLE OF FILTH vystúpia zajtra (30.4.) v bratislavskom klube Majestic, kde odohrajú v celej dĺžke album „Cruelty and the Beast“ a tak si môžeme priblížiť aké plány má kapela na najbližšie obdobie. „V tomto roku opäť vydáme album „Cruelty and the Beast“ – remixovaný a remastrovaný z úplne pôvodných pások. Trvalo nám to dlhý čas. Mali sme nejaké právne problémy. Malo to byť v minulom roku na 20. výročie, ale vyjde to teraz vďaka vydavateľstvu Sony. Pracujeme na živáku a taktiež na nasledovníkovi albumu „Cryptoriana“. Počas cestovania je to ťažké, ale máme štyri alebo päť piesní. Štúdio je naplánované na začiatok budúceho roka a termín vydania buď pred letom alebo po ňom. Pokúsime sa trochu experimentovať a uvidíme, čo sa udeje. Momentálne je to v plienkach. Na jeseň doladíme veci a dokončíme písanie,“ vyjadril sa Dani Filth pre Robb´s MetalWorks.

SABATON zverejnili nové video v ktorom dávajú možnosť nahliadnúť do zákulisia tvorby videoklipu k novému singlu „Bismarck“.

Z kapely BLOODBATH odišiel gitarista Joakim Karlsson. „Odkladám svoju BLOODBATH cestu nadobro. Aby som bol úprimný, nikdy som sa nepokladal za gitaristu – aspoň nie za obzvlášť dobrého. Len za niekoho, kto hrá na gitaru z nevyhnutnosti. BLOODBATH potrebuje hlavného gitaristu. Niekoho kto zvládne tie rýchle a zlovestné sóla a keď mám byť úprimný, ja to nie som. Nejasne si pamätám, že mám hlavnú kapelu CRAFT, ktorej sa v uplynulom roku nedostalo pozornosti, akú si zaslúži. Myslím si, že na nejaký čas sa na to zameriam,“ napísal Karlsson na facebookovom profile kapely. Nový gitarista zatiaľ nebol oznámený.

Švajčiarska formácia ELUVEITIE sa prezentuje novým lyric videom k piesni „Worship“ s hosťujúcim Randy Blytheom z LAMB OF GOD. Spomínaná pieseň pochádza z ich aktuálnej radovky „Ategnatos“.

Death metalisti IMMOLATION už pomaly pracujú na novom albume. „Máme tri skladby, ktoré sú hotové a potrebujeme asi sedem ďalších. Zameriame sa na to po aktuálnom turné. To čo zatiaľ máme je temné. Myslím si, že je to viac zlovestné. Má to skutočne strašidelnú atmosféru, ktorá je dobrá,“ vyjadril sa Ross Dolan pre Fantasm Podcast.

Poliaci VADER vypustili do sveta lyric video k novej skladbe „Grand Deceiver“ z chystaného EP „Thy Messenger“, ktoré vyjde 31. mája u Nuclear Blast Records.

DEATH ANGEL ponúkajú k vypočutiu nový song s názvom „The Pack“. Skladba pochádza z ich novej dosky „Humanicide“. Tá vyjde 31. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kapela TRIVIUM vydala v digitálnej forme cover „I Don´t Wanna Be Me“ od TYPE O NEGATIVE. Skladba bola pôvodne k dispozícii počas minuloročného Black Friday Record Store Day na sedempalcovom vinyle vedľa pôvodnej verzie od TYPE O NEGATIVE.

Nergal z kapely BEHEMOTH podľa príspevkov na jeho Instagrame zjavne pracuje na novej muzike pre svoj sólový projekt ME AND THAT MAN. Viac na TOMTO ODKAZE.

Death/black metalová formácia HATE oznámila, že 14. júna im u vydavateľstva Metal Blade Records vyjde nová štúdiovka „Auric Gates of Veles“. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Sovereign Sanctity“.

Deathcoristi THY ART IS MURDER vydajú 26. júla prostredníctvom Nuclear Blast Records nový album s názvom „Human Target“. Nižšie nájdete titulný song podporený aj videoklipom.

Z hardcorovej kapely PRO-PAIN odišiel gitarista Adam Phillips. Ten bol v kapele od roku 2011 a figuroval na posledných troch albumoch. Podľa skupiny nebolo toto rozhodnutie zakorenené v dráme alebo zlej vôle a naďalej ostávajú priateľmi. Novým gitaristom sa stal Greg Discenza z metalcorovej formácie KOMAH.