THE GATHERING vydajú nový album takmer po dekáde. Novinky majú aj OMNIUM GATHERUM či WHITECHAPEL

THE GATHERING vydajú nový album. WHITECHAPEL, OMNIUM GATHERUM a AUGUST BURNS RED zverejnili nové skladby. THE AGONIST a BRITISH LION s novými klipmi.

THE GATHERING

Holandská formácia THE GATHERING oznámila, že na jar budúceho roka jej prostredníctvom vydavateľstva Psychonaut Records vyjde nová štúdiovka „Beautiful Distortion“. „Aj keď to môže byť naša doteraz najdynamickejšia a najmelodickejšia nahrávka, tak „Beautiful Distortion“, je typický eklektický album THE GATHERING. Náš charakteristický atmosférický a elektronický rockový zvuk je doplnený prívetivými vokálnymi linkami speváčky Silje Wergeland. Chceli sme, aby artwork a názov albumu odzrkadľovali dobu, v ktorej sme sa v poslednom čase nachádzali. Snaha byť kreatívnym v izolácii počas pandémie, naše každodenné boje v súkromnom živote alebo vo vzťahoch. Nemožnosť stretnúť sa tvárou v tvár. Symbolizuje to komunikáciu alebo jej nedostatok, interakciu, ktorá bola v nerovnováhe. Ale zároveň všetku krásu, ktorá z tohto môže vzísť, ako je nová hudba, nápady a perspektívy. Bola to dlhá cesta, ale sme veľmi radi a tešíme sa, že čoskoro odhalíme, na čom sme posledné roky tak tvrdo pracovali,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe piesne „In Colour“. Ešte dodáme, že ich zatiaľ posledný album „Afterwords“ vyšiel v roku 2013.

Melodickí death metalisti OMNIUM GATHERUM sa hlásia o slovo s novou skladbou „Fortitude“ z nahrávky „Origin“. V poradí deviata štúdiovka im vyjde 5. novembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Deathcoristi WHITECHAPEL vypustili do sveta novú, klipom podporenú skladbu „Orphan“ z albumu „Kin“. Ten má dátum vydania stanovený na 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Projekt Steva Harrisa (IRON MAIDEN) s názvom BRITISH LION nahral nový videoklip ku piesni „Bible Black“ z aktuálnej radovky „The Burning“.

Kapela AUGUST BURNS RED zverejnila nový singel s názvom „Vengeance“. „Skladba hovorí o tom, ako sme sa za posledných 18 mesiacov stali viac zlými. Chýba súcit a porozumenie pre ostatných a mali by sme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme to prinavrátili späť do našich životov,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení.

Kanaďania THE AGONIST natočili nový videoklip ku skladbe „Feast on the Living“ z práve dnes (15.10.) vydaného EP „Days Before the World Wept“.