Novinka RAMMSTEIN by mala vyjsť v apríli, HAMMERFALL začnú v januári nahrávať ďalší album

Novinka od RAMMSTEIN vyjde zrejme na jar. HAMMERFALL chystajú nový album. ROTTING CHRIST zverejnili novú skladbu. MEGADETH znovu vydajú dva albumy. Čerstvé info hlásia aj PHRAGMENTS a WOLVES IN THE THRONE ROOM.

RAMMSTEIN

Kapela RAMMSTEIN aj naďalej dolaďuje posledné detaily pri mixovaní nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Gitarista Richard Kruspe však prezradil, že novinka by mala vyjsť v apríli budúceho roka. „S RAMMSTEIN všetko trvá večnosť, pretože sú tu šiesti ľudia plus zvukový inžinier a producent a všetci máme svoj názor. Ide to veľmi pomaly a je to časovo veľmi náročné a niekedy frustrujúce. Myslím si, že album má určitý druh potenciálu, ktorý RAMMSTEIN ešte nedosiahol. Jedným z dôvodov prečo som sa vrátil k tvoreniu nahrávok bolo, aby sme vyvážili popularitu kapely ako živého aktu s aktuálnou hudbou. Ľudia majú tendenciu rozprávať o ohňoch a všetkých tých veciach na koncertoch. Nechcem byť ďalším KISS, kde ľudia hovoria o mejkapoch a nikto nehovorí o hudbe. Chcel som urobiť nahrávku, ktorá vyniká ešte viac ako naše predošlé albumy a zistil som, že keď počúvam nový album je to ako RAMMSTEIN v 3D,“ vyjadril sa pre web Consequence of Sound.

Kapela HAMMERFALL oznámila, že 7. januára 2019 vstúpi do štúdia, aby nahrala nový štúdiový album nazvaný „Dominion“. Spomínaná štúdiovka má dátum vydania stanovený na 16. augusta, na pulty predajní sa dostane vďaka labelu Napalm Records.

Grécki death/black metalisti ROTTING CHRIST zverejnili novú skladbu „Heaven and Hell and Fire“ z chystanej dosky „The Heretics“, ktorá vyjde 15. februára u Season of Mist.

MEGADETH znovu vydajú 15. februára u BMG Records dva remastrované albumy, konkrétne „The World Needs A Hero“ z roku 2001 a „The System Has Failed“ z roku 2004.

Domáci dark ambientný projekt PHRAGMENTS vydá o pár dní (presnejšie 21. decembra) prostredníctvom Malignant Records nový štúdiový album s názvom „Fratres“. Na svojom bandcampovom profile (TU) ponúka k vypočutiu tri ukážky z neho.

Black metalisti WOLVES IN THE THRONE ROOM podpísali partnerstvo so svojím labelom Artemisia Records a vydavateľstvom Century Media Records. Kapela nedávno dokončila americkú časť turné s BEHEMOTH a AT THE GATES, pričom začiatkom budúceho roka budú v rovnakej zostave pokračovať aj po Európe.