Getcha Pull! – A Tribute To Dimebag Darrell

Dňa 8. decembra 2009 by sa Dimebag Darrell, svojím menom Darrell Lance Abbott, dožil 43 rokov. Dimebag tragicky zahynul v roku 2004, keď ho zastrelil fanatik priamo na pódiu počas koncertu jeho kapely Damageplan, s ktorou vydal jeden album po rozpade Pantery. K piatemu výročiu tejto udalosti vydal na jeho počesť časopis Metal Hammer kompiláciu s názvom Getcha Pull! A tribute to Dimebag Darrell.
Na tejto kompilácií sa nachádza 13 cover verzií piesní kapely Pantera, s ktorou Dimebag nahral v rokoch 1983 až 2000 deväť albumov. Prvé štyri z nich ešte boli pod škatuľkou heavy metal a často sa ani neuvádzajú ako radové albumy Pantery. V roku 1990 vydali prvý thrash metalový album Cowboys From Hell (1 cover), ktorým sa katapultovali medzi metalovú elitu. Nasledujúci album Vulgar Display of Power (6), sa stal ich najúspešnejším vôbec. Po albumoch Far Beyond Driven (4) a The Great Southern Trendkill (2) vydali v roku 2000 posledný album s názvom Reinventig The Steel. Tento album ako jediný z thrash metalovej éry(neskôr sa začali označovať ako stoner metal), nie je na tejto kompilácií zastúpený žiadnym coverom. Takýchto cover kompilácií legendárnych kapiel vyšlo už viacej, ale k tejto má poslucháč iný prístup, práve kvôli Dimebagovej smrti a skutočnosti, že Pantera už nikdy žiadny album nevydá. Na nahrávke nájdete takmer všetky zásadné hity skupiny Pantera. Kľudne by sa tento album mohol označiť aj ako výberovka. Medzi najväčšie kapacity, ktoré prispeli svojím umením na tento album sú Machine Head, Biohazard, Avenged Sevenfold, Chimaira a v neposlednom rade veľký kamarát a taktiež výnimočný gitarista Zakk Wylde. Práve on otvára tento album skladbou Suicide note part.1. Skladba je akustická, pochmúrna a na úvod tohto spomienkového albumu sa náramne hodí. Zakk ju zahral a zaspieval nádherne a dá sa povedať, že je lepšia než originál od Pantery, čo sa o ostatných coveroch povedať nedá. To však neznamená, že tie „prerábky“ sú zlé. Kvôli zastúpeniu rôznych kapiel, má poslucháč možnosť počuť tie najlepšie skladby Pantery s iným zvukom a iným spevom. Tým sa stáva tento album nesmierne pestrým. Je nutné podotknúť, že skladby nie sú prearanžované ako to bolo v prípade kompilácie Tribute To the Beast (Iron Maiden), kde niektoré skladby boli iným spracovaním vyslovene pokazené. Tu sú skladby také, ako ich poznáte. Nekompromisné, energické, výborne zahraté. Pre fanúšikov Pantery bude tento album určite potešením a spestrením. 

Žáner: thrash metal / stoner metal
Krajina pôvodu: väčšina kapiel pochádza z USA
Vydavateľstvo: Metal Hammer, 2010
Web: www.pantera.com, http://www.myspace.com/dimebagdarrell
Tracklist:
Zakk Wylde – Suicide Note Part. 1
Machine Head – Fucking Hostile
Malfice – I´m Broken
Avenged Sevenfold – Walk
Evile – Cemetary Gates
Five Finger Death Punch – A New Level
Biohazard – Mouth For War
Sylosis – Strength Beyond Strength
Chimaira – Slaughtered
Unearth – Sandblasted Skin
Throwdown – Becoming
Kiuas – This Love
This Is Hell – Rise
Definitíva:
Getcha Pull! A tribute to Dimabag Darrell
je kompiláciou cover verzií
skladieb kapely Pantera.
Prvotriedne kapely nám, tak
ponúkajú najväčšie hity Pantery v novom šate.
Príjemné spestrenie pre fanúšikov tejto nezabudnuteľnej metalovej skupiny.
   
Autor: Bulljoe

Hodnotenie autora: 6 / 10


1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla