Podrobnosti o novom albume AMON AMARTH, v máji vydajú novinku DARKTHRONE

AMON AMARTH, DARKTHRONE a ENTHRONED vydajú nové albumy. ZEAL & ARDOR sa hlásia s novým živákom. Vyjde dokument o thrash metalovej scéne v Bay Area.

AMON AMARTH

Vikingovia AMON AMARTH sa hlásia s novým albumom „Berserker“. Novinka uzrie svetlo sveta 3. mája vďaka vydavateľstvu Metal Blade Records. „Predchádzajúci album bol koncepčný, ale nechceli sme sa dostať do situácie, aby bol každý album koncepčnou nahrávkou. Chceli sme od toho ustúpiť a byť trochu rôznorodejší, s textami a všetkým ostatným. Mám nápady z mnohých rôznych vecí, z histórie a mytologických zdrojov. Niekedy sa vám niečo dostane do hlavy a nemusí za tým byť väčší význam – niekedy je to len skvelý metalový text pasujúci do skvelej skladby. A to sú kurva dobré metalové skladby. Pre mňa je to AMON AMARTH 2.0,“ prezradil frontman Johan Hegg v tlačovej správe a pokračoval: „Dali sme priestor na preskúmanie iných častí našej muzikálnosti a tomu kto sme. Ak ste spokojní s tým, kde sa nachádzate, na čo je dobré pokračovať? Vždy chceme prísť s novými nápadmi, nájsť nové spôsoby, robiť veci lepšie, s väčšími koncertmi a snažiť sa zlepšiť každý aspekt kapely. Chceme rásť a robiť to tak dlho, ako to bude možné, pretože toto je najlepšia práca na svete.“ Nižšie si môžete vypočuť novú skladbu „Raven´s Flight“, ktorú podporili aj videoklipom a nechýba ani artwork chystaného albumu.

AMON AMARTH – Berseker

Kapela DARKTHRONE oznámila, že 31. mája im u vydavateľstva Peaceville Records vyjde nový štúdiový album s názvom „Old Star“. „Sme tu opäť s riffmi! Chvíľu po našom predošlom albume „Arctic Thunder“ sa ukázalo, že budeme pokračovať v tom istom štýle. Mnohí sa za posledných dvadsať rokov sústredili na zvuk sedemdesiatych rokov. Mix na našej novinke skončil viac v rokoch osemdesiatych. Skladby sú metalovejšie ako kedykoľvek predtým. Tedove piesne (Nocturno Culto) majú v sebe veľa black metalu, sú rýchlejšie, pomalšie, ale sú tu tiež doomové časti a opakujúce sa motívy. Moje skladby sú napísané lineárnejšie. Je to starý undergroundový trik z osemdesiatych rokov, s pauzami, všetko pomalý heavy alebo thrash metal, klasický doom, alebo pomalý death metal. Je to náš najobľúbenejší osemdesiatkový album s typickým zvukom bicích americko-nemeckého trhu tých rokov, s textami o zatratení, ktoré sú všetky odo mňa. „Old Star“ je veľký brat „Arctic Thunder“. Solídnejší a s lepšími riffmi,“ uvádza Fenriz v tlačovej správe.

DARKTHRONE – Old Star

Formácii ZEAL & ARDOR vychádza práve dnes (22. marca) u MVKA/Radicallis nový živák „Live in London“. Dvadsaťdva skladbový album so štyrmi doteraz nevydanými piesňami je kompletným záznamom z vystúpenia v londýnskom klube The Electric Ballroom z 2. decembra 2018. Živák je dostupný v digitálnej forme, na CD alebo ako 2-LP. Jednou z nových vecí v setliste bola aj skladba „We Never Fall“. Nižšie nájdete aj videoukážku.

Murder in the Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story“ je názov dokumentu, ktorý bude mať premiéru 20. apríla v kine AMC Kabuki 8 v San Franciscu. Ako už názov napovedá, pôjde o dokument o thrash metalovej scéne v oblasti Bay Area. Snímok bude obsahovať viac ako päťdesiat rozhovorov, vrátane členov kapiel METALLICA, MEGADETH, SLAYER, ANTHRAX, EXODUS, TESTAMENT a DEATH ANGEL O réžiu sa postaral Adam Dubin. Pod správou si môžete pozrieť trailer.

Belgičanom ENTHRONED vyjde 7. júna u vydavateľstva Season of Mist nový album nazvaný „Cold Black Suns“. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe skladby „Silent Redemption“.