JUDAS PRIEST VYDAJÚ NOVÉ DVD, AMON AMARTH NOVÝ ALBUM

JUDAS PRIEST vydajú nové DVD. AMON AMARTH pripravujú nový album a zverejnili aj jeho artwork. KATAKLYSM našli náhradníka na bubeníckom poste. Phil Anselmo (PANTERA, DOWN) oznámil dátum vydania jeho sólového albumu. A PALE HORSE NAMED DEATH taktiež vydajú nový album. AIRBOURNE ponúkajú nový videoklip. Američania IN THIS MOMENT ďalšou kapelou na Basinfirefeste.
Britské metalové legendy JUDAS PRIEST vydajú 28. mája nové DVD nazvané jednoducho „Epitaph“, ktoré sa na pulty predajní dostane prostredníctvom vydavateľstva Legacy Recordings. Obrazový záznam bol natočený na ich rozlúčkovom „Epitaph Tour“ v Hammersmith Apollo v Londýne. Toto DVD bude obsahovať 23 skladieb a nájdete na ňom z každého albumu aspoň jednu skladbu, pretože vtedy sa počas toho turné kapela zameriavala na všetky albumy.

Vikingovia AMON AMARTH vydajú 21. júna nový album, ktorý ponesie názov „Deceiver Of The Gods“. Ako ochutnávku si môžete vypočuť rovnomennú skladbu TU. Títo Švédi taktiež zverejnili už aj artwork novinky.

Po tom ako dočasne opustil kapelu KATAKLYSM ich bubeník Max Duhamel kvôli jeho problémom s alkoholom, informovala kapela, že našla za neho náhradu. Novým bubeníkom KATAKLYSM bude Oli Beaudoin (ex – NEURAXIS). Beaudoin s nimi odohrá chystané koncerty a takisto nahrá nový album „Waiting For The End To Come“, ktorý by mal vyjsť koncom tohto roka, prípade začiatkom toho nového.

Philip Anselmo (DOWN, PANTERA) naplánoval vydanie svojho prvého sólového albumu „Walk Through Exits Only“ na 16. júla. O jeho produkciu sa postaral spolu s Anselmom aj Michael Thompson. Album nahrávali v štúdiu Nodferatus Lair, ktoré Phil Anselmo vlastní s jeho kapelou THE ILLEGALS. K dispozícii je aj artwork sólovky.

Nový album chystajú aj A PALE HORSE NAMED DEATH a to pod názvom „Lay My Soul To Waste“, ktorý vyjde 24. mája. Na novinke sa bude nachádzať 11 skladieb. Ako ochutnávku si môžete vypočuť skladbu „Shallow Grave“ a pozrieť aj artwork nového albumu.

Kapela AIRBOURNE natočila nový videoklip ku skladbe „Live It Up“, ktorú nájdete na ich novom albume „Black Dog Barking“, ktorý vyjde 21. mája prostredníctvom Roadrunner Records. Nech sa páči.

Tentokrát až za oceán. Dalším potvrzeným hostem Basinfirefestu 2013 se stávají Američané IN THIS MOMENT. Kapela v čele s energickou blondýnkou Mariou Brink rozehraje na festivalovém vystoupení svůj doposud poslední počin, studiové album „Blood“ z roku 2012 a k tomu další již osvědčené skladby z ostatních alb. – Tlačová správa.