Bohatá nádielka čerstvých správ: KORN, SABATON, VOLBEAT, EPICA, LAMB OF GOD, ALICE COOPER a iní

KORN a SABATON s novými videami. VOLBEAT zverejnili novú skladbu. EPICA znovu vydá album „Design Your Universe“. Zmena v zostave LAMB OF GOD. LACUNA COIL a CATTLE DECAPITATION zverejnili obaly nových albumov. ALICE COOPER vydá nové EP. Správy hlásia aj DESTRUCTION, SACRED REICH, AS I LAY DYING, FIT FOR AN AUTOPSY, Lindsay Schoolcraft a IGGY POP.

KORN

Američania KORN natočili nový obrazový materiál ku skladbe „You´ll Never Find Me“ z ich nového albumu „The Nothing“. Ten vyjde 13. septembra prostredníctvom Roadrunner Records. O réžiu videoklipu sa postaral Andzej Gavriss.

Švédi SABATON zverejnili nové lyric video ku piesni „82nd All the Way“ z ich čerstvej radovky „The Great War“.

Dánska formácia VOLBEAT sa hlási o slovo s novou piesňou „Cheapside Sloggers“ s hosťujúcim Gary Holtom (EXODUS, SLAYER). Spomínaná skladba je podporená aj videoklipom a pochádza z chystanej štúdiovky „Rewind, Replay, Rebound“. Tá sa na pulty predajní dostane 2. augusta vďaka vydavateľstvu Republic Records.

Holandská skupina EPICA znovu vydá album „Design Your Universe“ pri príležitosti desiatich rokov od jeho vydania. Stane sa tak 4. októbra vďaka labelu Nuclear Blast Records. Vynovená edícia ponúkne remixovaný a remastrovaný materiál s vylepšeným artworkom a aj druhý disk. Ten bude obsahovať akustické verzie piesní z tohto albumu.

Formácia LAMB OF GOD oznámila, že ich rady opustil bubeník Chris Adler a na jeho miesto zasadne Art Cruz , ktorý už s kapelou odohral niekoľko turné. „Vážení fanúšikovia LAMB OF GOD. Minulý týždeň sme sa vrátili z európskych festivalov a z nášho posledného turné so SLAYER v Severnej Amerike. Sme nadšení, že si udržíme momentum a ponoríme sa do ďalšej nahrávky. Radi by sme oficiálne privítali nové bubeníka Arta Cruza, ktorý hral s nami na bicie v poslednom roku. Art sa k nám pripojí v štúdiu, keď začneme predprodukciu a nahrávanie nového albumu. Sme veľmi hrdí na všetko čo táto kapela za posledné dve desaťročia dosiahla. Radi by sme sa poďakovali Chrisovi Adlerovi za jeho príspevky počas uplynulých rokov a prajeme mu všetko najlepšie v jeho budúcom úsilí,“ uvádza kapela na svojom facebookovom profile.

ALICE COOPER vydá 13. septembra u earMUSIC 6 skladbové EP „Breadcrumbs“. Spomínaný materiál prezentuje ako poctu garážovým rockovým hrdinom z jeho rodného mesta Detroit. EP bude obsahovať tri covery – „Sister Anne“ od MC5, „Your Mamma Won’t Like Me“ od SUZI QUATRO a „Devil with a Blue Dress“ od MITCH RYDER AND THE DETROIT WHEELS.

Kapela LACUNA COIL zverejnila artwork nového albumu „Black Anima“, ktorý vyjde 11. októbra prostredníctvom Century Media Records.

LACUNA COIL – Black Anima

Aj deatheri CATTLE DECAPITATION vypustili do sveta artwork ich novinky „Death Atlas“. Album vychádza 29. novembra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

CATTLE DECAPITATION – Black Atlas

Thrash metalisti DESTRUCTION natočili nový videoklip k songu „Betrayal“ z chystanej novinky „Born to Perish“. Tá má dátum vydania stanovený na 9. augusta u vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Aj ďalší thrasheri SACRED REICH majú na svojom konte nový klip a to k piesni „Manifest Reality“. Skladba pochádza z novej dosky „Awakening“, ktorá uzrie svetlo sveta 23. augusta vďaka vydavateľstvu Metal Blade Records.

Paul Masvidal (CYNIC) sa prezentuje s novým klipom k piesni „Nebula“ z jeho aktuálneho sólo albumu „Mythical“. „Mythical Human Vessel“ je trilógiou nahrávok od Paula Masvidala. Sú to prvé nezávislé sólo vydania jeho labelu Masvidalien Records, ktorého prvá kolekcia „Mythical“ vyšla 31. mája 2019.

Podľa už odstránenej stránky na webe Nuclear Blast Records by mala kapela AS I LAY DYING vydať 20. septembra nový album „Shaped by Fire“, ktorý ponúkne dvanásť skladieb.

Deathcoristom FIT FOR AN AUTOPSY vyjde 25. októbra prostredníctvom Nuclear Blast Records nový album s názvom „The Sea of Tragic Beasts“. Pod správou nájdete aj prvú ochutnávku v podobe skladby „Mirrors“.

Lindsay Schoolcraft, klávesáčka a vokalistka kapely CRADLE OF FILTH, vydá 7. októbra svoj debutový sólo album „Martyr“. Album, ktorého spoluautorom je Rocky Gray (ex-EVANESCENCE) ponúkne jedenásť gothic rockových skladieb ovplyvnených klasickou hudbou.

Legendárny IGGY POP oznámil, že 6. septembra mu u vydavateľstva Loma Vista vyjde nový album s názvom „Free“. Rovnomenný singel z neho si môžete vypočuť nižšie.