JE ROZHODNUTÉ! NA WACKENE SI ZAHRAJÚ MIDNIGHT SCREAM

A je to tu! V bratislavskom klube U Očka sme vo finále súťaže Wacken Metal Battle Slovakia 2013 spoznali historicky druhú slovenskú kapelu, ktorá si začiatkom augusta zahrá na 24. ročníku legendárneho festivalu Wacken Open Air. Porota v zložení Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), František „Ferick“ Fleischacker (basák, spevák, zvukár a producent), Anna Valentová (Rock.sk), Michal „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu), Tomáš „Bujón“ Buroň (spevák RUST2DUST) a Marcel „Roxor“ Piešťanský (Rock Hard, Demonahrávky slovenského podsvetia, Perly slovenského death metalu) vybrala z nultého kola a z následných dvoch semifinálových kôl do finálových bojov týchto šesť kapiel: RAVENCLAW, GALADRIEL, HECATE, EMPYRION, MIDNIGHT SCREAM a ONE SECOND HOTEL.
Žiaľ, jeden z porotcov sa musel z rodinných dôvodov ospravedlniť a tak o postupujúcom sa rozhodovalo bez Františka „Fericka“ Fleischackera. Porotcovia tak ako v semifinálových kolách prihliadali na jednotlivé kritériá. V skratke priblížime, že šlo napríklad o pódiový prejav, hudobnú originalitu, muzikantské zručnosti, komunikáciu s publikum a mnoho ďalších aspektov. Porota to mala o to ťažšie, že na všetkých kapelách bolo vidieť, že sa chcú na Wacken dostať a do koncertov dali naozaj všetko. Každý z porotcov mal k dispozícii 6 bodov, ktoré rozdelil kapelám (najlepšia 6 bodov, najhoršia 1 bod).

Po všetkých vystúpeniach porota zasadla a veruže dosť dlho diskutovala o jednotlivých vystúpeniach, kde si medzi sebou rozobrali každé vystúpenie a každý z porotcov za seba vyjadril jednotlivé plusy a mínusy každej formácie.  Body sa potom sčítali a vzišiel víťaz. Nebudeme vás už ďalej napínať. Po kapele RUST2DUST sa víťazom Wacken Metal Battle Slovakia 2013 stala skupina MIDNIGHT SCREAM z Veľkého Krtíša, ktorá získala od všetkých porotcov plný počet bodov! V tábore víťaznej kapely prepukla obrovská radosť, pretože v lete si zahrajú na Wackene! Víťaz mohol byť iba jeden a preto ďalšie poradie nie je až také dôležité, no my sme sa ho pre zaujímavosť rozhodli zverejniť.

Celkové poradie finále Wacken Metal Battle Slovakia 2013:
1. MIDNIGHT SCREAM (Power Thrash Metal – Veľký Krtíš) – 30 bodov, 2. ONE SECOND HOTEL (Progressive Alternative Metal – Bratislava/Žilina) – 22 bodov, 3. HECATE (Atmospheric Alternative Metal – Banská Bystrica) – 21 bodov, 4. RAVENCLAW (Power Metal – Košice) – 16 bodov, 5. GALADRIEL (Dark Metal – Bratislava) – 10 bodov, 6. EMPYRION (Blackened Death Metal – Nitra) – 6 bodov.

V najbližšej dobe sa môžete tešiť na podrobnejšiu reportáž z tohto finálového večera!
A taktiež aj na rozhovor s víťaznou kapelou.