Leclercq novým basákom KREATOR, festival Gothoom potvrdil nové kapely

KREATOR hlásia zmenu v zostave. Festival Gothoom oznámil ďalšie kapely pre nadchádzajúci ročník. DEVIN TOWNSEND s novým klipom. DEMONIC-EYED zverejnili v krátkom čase ďalšie lyric video. ENTRAILS zverejnili novú skladbu.

Mille Petrozza a Frédéric Leclercq. Zdroj: loudwire.com

Thrash metalisti KREATOR naverbovali do svojich radov nového basgitaristu, ktorým sa stal Frédéric Leclercq (ex-DRAGONFORCE). „Pripojenie sa ku KREATOR je česť a tiež obrovský krok v mojej hudobnej ceste. Som celoživotným fanúšikom KREATOR a s Mille Petrozzou sme priatelia viac ako 15 rokov. Každý deň sa musím uštipnúť, aby som uveril, že teraz som súčasťou jednej z najlepších a najvplyvnejších kapiel v žánri. Teším sa na mnohé dobrodružstvá, ktoré nás čakajú a na oboznámenie sa s hordami KREATOR,“ napísal Leclercq na svojom facebooku. „Najprv by sme sa chceli poďakovať Speesymu za jeho čas v KREATOR za posledných 25 rokov. Dosiahli sme toho veľa a úprimne mu želám len to najlepšie. Frédéric predstavuje nové zameranie a hlad. Sme veľmi nadšení, že ho môžeme zaradiť do rodiny KREATOR. Nie je to len výnimočný hudobník, ale aj veľká ľudská bytosť, ktorá rozhodnutie pridať sa do kapely urobila veľmi ľahko. Začneme v Chile a pokračujeme do niekoľko výbušných rokov napred,“ uviedol frontman Mille Petrozza na facebookovom profile kapely.

Festival GOTHOOM ohlásil druhú várku kapiel pre svoj jedenásty ročník, ktorý sa uskutoční od 23. do 25. júla 2020 v Revištskom Podzámčí. „Druhá séria kapiel, ktoré pribúdajú do zostavy najbližšieho Gothoomu bude veľmi rôznorodá a myslíme, že si každý príde na svoje. Poďme na to. Je takmer jasné, že Bolt Thrower už nikdy neuvidíme, no na nadchádzajúcej edícií nášho festivalu sa k nemu dostaneme najbližšie ako to pôjde. Privítame MEMORIAM s členmi spomínanej legendy (zároveň sú spájaní aj s ďalšími známymi menami anglickej scény). Kapela prišla tento rok s novinkou „Requiem for Mankind“ a ukazujú že naďalej držia vlajku pušným prachom napáchnutého death metalu pekne vysoko. Z Kanady, krajiny zasľúbenej technickému death metalu, k nám dorazia jedni z jeho v súčasnosti najobľúbenejších reprezentatov BEYOND CREATION. Pre fanúšikov moderne znejúceho thrash metalu čerpajúceho aj z mnohých ďalších žánrov v ktorých nechýba i death metal alebo hardcore tu bude medzinárodný projekt TAIPAN. Českú black metalovú legendu INFERNO, myslím nie je potrebné nikomu predstavovať. V roku 2020 im vychádza nový album a prídu ho k nám predstaviť. Doom metal je silnou a tradičnou súčasťou Gothoomu a nebude tomu inak ako tento rok. Ďalším zástupcom žánru sú až funeraloví AEONIAN SORROW z Fínska (ale aj s členmi z Grécka a Rumunska, ktorí ich spájajú s CLOUDS). Bude to opäť neúprosný a nádherný záver večera. MEMORIAM, BEYOND CREATION, TAIPAN, INFERNO a AEONIAN SORROW na Gothoome 2020!,“ píše sa na oficiálnej stránke festivalu.

DEVIN TOWNSEND vypustil do sveta nový videoklip ku skladbe „Why?“ z aktuálnej štúdiovky „Empath“ vydanej v marci tohto roka.

Nový projekt zvolenského hudobníka Luboshia (MÄSO) a textárky Pa(e)tky DEMONIC-EYED, zverejňuje v krátkom čase ďalšie lyric video. Obrazový materiál zdobia zaujímavé kresby študenta Dávida Kučeru. Nové video ku piesni „The Son of a Hawk“ pochádza z debutového albumu „Demonic-Eyed“ a vy si ho môžete pozrieť pod touto správou.

Švédski death metalisti ENTRAILS zverejnili novú skladbu s názvom „The Pyre“ z chystanej dosky „Rise of the Reaper“. Tá vyjde 11. októbra u vydavateľstva Metal Blade Records.