SLOVENSKO BUDE UŽ TRETÍKRÁT ČLENOM WACKEN METAL BATTLE

Vďaka súťaži Wacken Metal Battle dostali slovenské skupiny RUST2DUST a MIDNIGHT SCREAM šancu zahrať si na legendárnom nemeckom festivale Wacken Open Air. Pre slovenské kapely máme dobrú správu. Táto možnosť sa naskytuje opäť aj v ďalšom roku!

Slovensko sa opäť ocitlo na zozname krajín, ktorá vyšle svojho zástupcu v lete 2014 na Wacken. Do ďalšieho ročníka sa prihlásilo až 38 krajín, keďže však nemeckí organizátori majú pre Wacken Metal Battle len 30 miest, niektoré krajiny musia pauzovať. Okrem Slovenska sa teda predstavia v lete 2014 na jubilejnom 25. ročníku Wacken Open Air (ktorý sa vypredal deň a pol po skončení aktuálneho ročníka!) kapely z krajín Egypt, Rakúsko, ex – Juhoslávia, Nórsko, Belgicko, Dánsko, Holandsko, Fínsko, Švajčiarsko, Izrael, Francúzsko, Faerské Ostrovy, Luxembursko, Maďarsko, Grécko, Čína, Litva, Španielsko, Rumunsko, Portugalsko, Švédsko, India, Mexiko, Írsko, Rusko, Japonsko, Kaukaz, Kanada a Juhoafrická republika. Pauzovať v nasledujúcom ročníku budú krajiny Kostarika, Nemecko, Poľsko, Taliansko, Island, Veľká Británia, Lotyšsko a Urugaj.

Na Slovensku sa tretí ročník Wacken Metal Battle rozbehne už čoskoro trojmesačným prihlasovaním kapiel. Do poroty zasadnú Stanislav „Stillborn“ Černák (Valhalla.sk), Michar „Hardrocker“ Roháč (Hellmagazine.eu) a Lukáš „Bukáčo“ Polák (Rock Hard Slovakia  a Metalexpress.sk). Ďalšie porotcovské mená ako aj viac informácií vám prinesieme už čoskoro.

Tlačová správa