BOHATÉ INFO: MAYHEM, ICED EARTH, GOTHOOM ALEBO TERRANA

Nový album legendárnych MAYHEM je v štádiu mixovania. ICED EARTH oznámili dátum vydania nového albumu. Festival GOTHOOM oznámil meno prvého headlinera. Bubeník Mike Terrana so svojou novou kapelou TERRANA majú hotové tri nové skladby a natočili debutový klip. Holanďania LEGION OF THE DAMNED taktiež vydajú nový album. DEMONICAL a AUGUST BURNS RED natočili nové videoklipy. Americkí blackáči NACHTMYSTIUM končia. GHOST vydajú nové EP.
Kultová black metalová kapela MAYHEM vydá začiatkom budúceho roka nový, zatiaľ bezmenný album. Podľa dostupných informácii vieme, že momentálne prebieha mix nahrávky v nórskom Molla Studio.

ICED EARTH prezradili dátum vydania ich nového albumu „Plagues Of Babylon“. Stane sa tak 21. januára. Albumová novinka sa dostane na pulty predajní prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Po zmene miesta konania festivalu GOTHOOM (presunul sa do Vlkanovej) ohlásili organizátori festivalu jedného z prvých headlinerov, rakúsku black/death metalovú formáciu BELPHEGOR. „Z kategórie headliners nám potvrdila účasť jedna z najvýraznejších black/death metalových skupín dneška a to BELPHEGOR , ktorí tento rok oslávili 20 rokov na scéne a to, že patria k špičke svetovej black/death metalovej scény vám prídu potvrdiť na Gothoom 2014,“ stojí v oficiálnom vyhlásení organizátorov. My ešte pripomíname, že Gothoom sa uskutoční od 14. do 16. augusta 2014 a okrem potvrdených BELPHEGOR sa môžete tešiť aj na kapely ALCEST, OBSCURE SPHINX, CENTURIAN, PROSTITUTE DISFIGUREMENT a mnoho ďalších českých a slovenských zoskupení.

Nové trojčlenné zoskupenie TERRANA, ktoré vzniklo v lete pod vedením bubeníka Mikea Terranu hlási, že majú hotové tri nové skladby. Ku jednej z nich konkrétne, „One Way“ natočili aj videoklip, ktorý nájdete nižšie. Ešte dodáme, že na jar by im mal vyjsť debutový album.

Kapela LEGION OF THE DAMNED vydá nový album „Ravenous Plague“ až 7. januára (podľa prvých informácií mal vyjsť už v decembri). Na novom albume sa bude nachádzať 11 skladieb.

Švédi DEMONICAL natočili nový videoklip ku skladbe „The Healing Control“, ktorú nájdete na ich štvrtom štúdiovom albume „Darkness Unbound“. Videoklip nájdete hneď pod správou.

Nový klip majú aj AUGUST BURNS RED a to ku piesni „Provision“, ktorá sa nachádza na ich aktuálnom albume „Rescue & Restore“.

Blake Judd z kapely NACHTMYSTIUM oznámil na svojom facebookovom profile, že sa táto formácia rozpadla. Vo svojom vyhlásení napísal, že opúšťa to, čomu dal za posledných 13 a pol roka krv, pot a slzy. Ďalej sa vyjadril, že to bolo úžasné obdobie, počas ktorého cestoval po celom svete spolu s jeho niektorými najobľúbenejšími kapelami. Samozrejme sa poďakoval všetkým fanúšikom, ktorí kapelu počas jej existencie podporovali. Od NACHTMYSTIUM ešte vyjdú dve nahrávky a to 10 palcové splitko s kapelou THE MANY a ich posledný album „The World We Left Behind“, ktorý vyjde na jar.

Zoskupenie GHOST vydá 19. novembra nové EP nazvané „If You Have Ghost“, na ktorom budú 4 cover skladby a to od DEPECHE MODE, ABBA, Roky Erickson či ARMY OF LOVERS a live nahrávka piesne „Secular Haze“. EP nahrával a produkoval Dave Grohl (FOO FIGHTERS, NIRVANA).