DREAM THEATER začnú na jeseň tvoriť novú hudbu. LG Petrov (ENTOMBED A.D.) má rakovinu

DREAM THEATER sa chystajú pracovať na novej hudbe. LG Petrov (ENTOMBED A.D.) má rakovinu. BENEDICTION vydajú nový album. PESTILENCE v štúdiu. FINNTROLL s novým klipom. SKELETAL REMAINS, HEATHEN a John Petrucci zverejnili nové skladby.

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER prezradili, že kvôli narušeným plánom v dôsledku pandémie koronavírusu nebudú len tak nečinne sedieť a na jeseň začnú pracovať na novej hudbe.

Lars-Göran Petrov (ENTOMBED A.D.) oznámil, že mu bola diagnostikovaná rakovina. „Bol som zasiahnutý nevyliečiteľnou rakovinou a už nejaký čas s ňou bojujem. Nádor nie je možné odstrániť, ale lekári sa ho snažia kontrolovať chemoterapiou,“ napísal na stránke GoFundMe, kde je spustená finančná zbierka pre neho. Petrov podľa všetkého bojuje proti rakovine žlčových ciest, ktorá je veľmi zriedkavá.

Death metalisti BENEDICTION oznámili, že 16. októbra im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album „Scriptures“. Prvú ochutnávku v podobe skladby „Rabid Carnality“ podporili aj videoklipom.

Holandská formácia PESTILENCE sa nachádza v štúdiu, kde už s novým bubeníkom Michielom van der Plichtom (GOD DETHRONED, CARACH ANGREN), nahráva nový album „Exitivm“. Vydanie je predbežne naplánované na koniec tohto roka.

Kapela FINNTROLL nahrala nový videoklip k piesni „Forsen“ z chystanej dosky „Vredesvävd“. Tá vyjde 18. septembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Old school death metalová formácia SKELETAL REMAINS zverejnila videoklip k novému songu „Congregation of Flesh“ z albumu „The Entombment of Chaos“. Štúdiová novinka uzrie svetlo sveta 11. septembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Američania HEATHEN vypustili do sveta titulnú skladbu z nového albumu „Empire of the Blind“. Ten má dátum vydania stanovený na 18. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Gitarista John Petrucci (DREAM THEATER) zverejnil novú pieseň „Terminal Velocity“ s hosťujúcim bubeníkom Mikeom Portnoyom (ex-DREAM THEATER). Skladba pochádza z jeho rovnomennej sólo nahrávky, ktorá vyjde 28. augusta v digitálnej forme a 30. októbra na fyzických nosičoch.