CRADLE OF FILTH oslávia Halloween koncertom z kostola. Novinky aj od EVANESCENCE či IN FLAMES

CRADLE OF FILTH chystajú koncertný live stream. EVANESCENCE, IN FLAMES a ENSLAVED s novými klipmi. IHSAHN, KATAKLYSM, NECROPHOBIC a Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN) zverejnili nové skladby. DEVIN TOWNSEND ponúka ukážku z nového DVD/Blu-ray.

Dani Filth z CRADLE OF FILTH. Foto: Alena Červeňanská

Britskí upíri CRADLE OF FILTH oznámili na 30. októbra (o 23:00 hod.) koncertný live stream z kostola Sv. Márie v Colchesteri. „Nebude to iba oslava Halloweenu a jeho morbídnych doplnkov, ale taktiež oslava dokončovaného albumu, ktorý pomohol neutralizovať izoláciu v týchto časoch. Kapela sa obdarila štúdiovou prácou bez deadlinu (a teda bez stresu), čo pomohlo vytvoriť najlepší album, aký sme napísali. CRADLE OF FILTH sú späť a sú pripravení pozdvihnúť strechu kostola s nespornou bezbožnosťou, aby sa aj mŕtvi z neďalekého cintorína mohli ku kapele pripojiťna jednu až dve skladby. Bude to brutálne, delikátne a výživné vystúpenie, na ktorom sa predvedie nová klávesáčka a doprovodná speváčka,“ píše sa na oficiálnej stránke kapely.

Kapela EVANESCENCE natočila nový obrazový materiál k piesni „Use My Voice“ z chystanej štúdiovky „The Bitter Truth“.

Švédi IN FLAMES majú nový videoklip k nanovo nahratej skladbe „Only for the Weak“ z remastrovanej verzie albumu „Clayman“, ktorý slávi 20 rokov od vydania. Vynovená verzia tejto nahrávky vyšla 28. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Nórska formácia ENSLAVED natočila nový videoklip ku skladbe „Urjotun“ z chystanej a v poradí pätnástej štúdiovky „Utgard“. Novinka vychádza 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

IHSAHN sa hlási o slovo s cover piesňou „Manhattan Skyline“ od kapely A-HA, v ktorej mu vypomohol Einar Solberg z LEPROUS. Spomínanú skladbu nájdete na novom EP „Pharos“. Dátum vydania je stanovený na 11. septembra prostredníctvom vydavateľstva Candlelight Records.

Death metalisti KATAKLYSM vypustili do sveta novú skladbu „Underneath the Scars“ podporenú aj videoklipom. Skladba pochádza z nového albumu „Unconquered“, ktorý vyjde 25. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Death/black metalová formácia NECROPHOBIC zverejnila nový song „The Infernal Depths of Eternity“ podporený aj vizuálnym obsahom. Nový album „Dawn of the Damned“ vychádza 9. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Kanadský hudobník DEVIN TOWNSEND ponúka ukážku z nového DVD/Blu-ray „Order of Magnitude – Empath Live Volume 1“ v podobe piesne „Genesis“. Tento živák, ktorý uzrie svetlo sveta 23. októbra prinesie aj dokument (iba na Blu-ray) mapujúci jeho európske turné z roku 2019. Materiál bol zaznamenaný v Londýne v decembri 2019, v predposlednú noc turné na podporu albumu „Empath“.

Greg Puciato (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN) zverejnil novú skladbu „A Pair of Questions“ z debutovej sólo nahrávky „Child Soldier: Creator of God“. Tá vyjde 23. októbra prostredníctvom vydavateľstva Federal Prisoner.