CRADLE OF FILTH a Ed Sheeran začali pracovať na spoločnej skladbe, novinky hlásia aj IN FLAMES či KATATONIA

Na spolupráci CRADLE OF FILTH s Edom Sheeranom sa už pracuje. IN FLAMES s novým videom. Opäť vyjde album „Dead End Kings“ od KATATONIA. THE MINORITY nahrali nový singel. MARTUROS oznámili vydanie druhého albumu a jeho krst.

CRADLE OF FILTH a Ed Sheeran. Koláž Valhalla.sk (zdroj foto: Alena Červeňanská a Wikipedia)

Dani Filth prezradil, že na spolupráci jeho kapely CRADLE OF FILTH s Edom Sheeranom sa už pracuje. „Stále musíme dokončiť našu pieseň s Edom Sheeranom. Niečo z toho urobil, ale narodilo sa mu dieťa a potom sa s tým očividne dostal na vedľajšiu koľaj a robil to, čo robí, masívne vystúpenia po celom svete. No uistil ma, že to dokončí. Vlastne som s ním hovoril pomerne nedávno,“ povedal v rozhovore pre Knotfest. Pokiaľ ide o to, kedy by mohla spolupráca CRADLE OF FILTH so Sheeranom uzrieť svetlo sveta, Dani dodal: „Keď to bude hotové, tak to vyjde, ale nevieme kedy.“ Filth pôvodne zverejnil správu o potenciálnej spolupráci s 31-ročným spevákom a skladateľom, ktorý je jedným z najúspešnejších hudobníkov na planéte, počas rozhovoru pre Kerrang! Radio Breakfast Show na minuloročnom festivale Bloodstock Open Air.

Kapela IN FLAMES zverejnila live video k singlu „The Great Deceiver“. Materiál sa natáčal 6. augusta na ich vlastnom festivale Dalhalla Brinner, kde spomínanú pieseň zahrali po prvýkrát naživo.

Vydavateľstvo Peaceville Records vydá opätovne (11. novembra) album „Dead End Kings“ od kapely KATATONIA. Spomínaná doska oslavuje 10. výročie od pôvodného vydania. Prvý disk (CD) bude obsahovať album a všetky súvisiace bonusové materiály a druhý (DVD) ponúkne 5.1-kový zvukový mix nahrávky. Chýbať nebude ani nový artwork od Travisa Smitha. Vinyl dostal špeciálnu polovičnú rýchlosť masteringu pre pútavejší zvuk. „Pohľad späť na Dead End Kings 10 rokov po jeho vydaní, prináša spomienky na rušné a dobré časy. Boli sme dychtiví udržať si dynamiku, ktorú sme vybudovali okolo Night Is The New Day a pamätám si, že mastering sme dokončili práve včas, myslím, že to bolo dokonca v ten istý deň, ako bola naplánovaná listening session pre novinárov! Niektoré skladby na albume sa ukázali ako naše evergreeny, ktoré máme v live setlistoch dodnes. Musím spomenúť aj obal, ktorý je asi náš najambicióznejší,“ povedal spevák Jonas Renkse. Peaceville Records majú taktiež naplánované vinylové vydania albumov „City Burials“ (9. september) a „The Great Cold Distance“ (14. október), ktoré rovnako dostali polovičnú rýchlosť masteringu. Nižšie nájdete aj trailer.

Bratislavskí punk rockeri THE MINORITY sa hlásia o slovo s novým singlom „Let It Be Sunday“, ktorý podporili aj videoklipom. Pieseň svojou naliehavosťou a agresivitou vyjadruje predovšetkým ten moment, ktorý každý z nás občas máme, keď musíme v pondelok skoro ráno vstávať do práce. „Tie pondelkové rána sú naozaj niekedy náročné a človek si pri tom vstávaní občas aj zanadáva. Preto som sa pri písaní textu zameral na to, aby bol čo najviac priamočiary a jednoduchý. Aby vyjadroval spontánne myšlienky a pocity, ktoré sa nám vynárajú v hlave hneď ako ráno vstaneme niekedy ešte v polospánku. Anglické názvy dní v týždni mi perfektne sedeli do frázovania pesničky a z toho potom vznikol aj celý námet na text. Ten pracovný týždeň sa zdá na jeho začiatku naozaj dlhý a prepracovať sa k vytúženému víkendu nie je vždy ľahké,“ vyjadril sa frontman kapely Peter Jarábek. – Tlačová správa

Prievidzská melodic metalová formácia MARTUROS oznámila dátum vydania nového albumu a zároveň aj jeho krst. Albumová novinka dostala názov „Thy Will Be Done“, fanúšikovia sa môžu tešiť na 11 skladieb. V poradí druhý štúdiový album uzrie svetlo sveta 19. septembra. Krst novinky sa uskutoční v piatok 23. septembra v Kanianske pri Prievidzi, kde okrem MARTUROS vystúpia aj skupiny SCARLET WINGS a WARRIORS OF STEEL.