V TRNAVE SA PREDSTAVIA CASTAWAY, PERSONA GRATA A SUNITY

PROG NIGHT

CASTAWAY (Sk – Bratislava)
PERSONA GRATA (Sk – Bratislava)
SUNITY (Sk – Kremnica/Prievidza/Sielnica/Veľká Lehota)

Sobota 25.1.2014, Trnava – Art Klub

Stálice domácej progresívnej scény, skupiny CASTAWAY a PERSONA GRATA sa stretnú na pódiu už 25. januára 2014 v trnavskom Art Klube. Budete si tiež môcť vychutnať nádejnych progujúcich rockerov SUNITY.

Kapela CASTAWAY pôsobí na slovenskej hudobnej scéne od roku  2004 a počas svojej existencie odohrala desiatky klubových koncertov a open  air festivalov. Tento rok prichádza táto bratislavská šestica v nezmenenom  zložení so svojou druhou a opäť pestrofarebnou progrock/metalovou  nahrávkou „Choices & Patterns“ s podtitulom ,Ten songs about crossroads, resignation and finding beauty‘, ktorú po prvýkrát predstaví na živých  vystúpeniach v januári 2014.



Slovenská progresívna rocková skupina PERSONA GRATA známa  svojím originálnym prístupom k hudobným kompozíciám prináša na  progrockovú scénu nové dimenzie. Ovplyvnená skupinami ako Yes, Queen,  Dream Theater a súčasnými Muse, vyvinula Persona Grata zvuk, ktorý  prirodzene vychádza zo všetkých týchto inšpirácií, spolu s dôrazom na  melódiu a komplexný rytmus. Po krátkej tvorivej odmlke prichádza Persona v kompletnej vynovenej zostave aj s novým materiálom.

SUNITY je skrytý tip na zaujímavú nadupanú čerstvú muziku  zo stredného Slovenska. Silné skladby, nečakané hudobné výkony a  nekompromisné pódiové prevedenie sú typické pre každú ich šou. Kapela balansuje medzi štadiónovými a intímnymi momentmi rovnako elegantne ako medzi tvrdosťou a jemnosťou ich košatých kompozícií. Štvorica po viac ako stovke odohratých koncertov chce pokračovať ďalej vo svojom víťaznom allmetalovom ťažení.

Tlačová správa