PARADISE LOST znovu vydajú album spred 25 rokov. HAMMERFALL promujú nový živák

Opäť vyjde piaty štúdiový album od PARADISE LOST. HAMMERFALL zverejnili ukážku z nového živáku. DEMONICAL a KING PARROT zas nové skladby. STATIC-X a BESNA s novými klipmi. Skupina REBEL zverejnila čerstvé lyric video.

PARADISE LOST

Britskí gotici PARADISE LOST znovu vydajú svoj piaty album „Draconian Times“, ktorý oslavuje 25 rokov od letného vydania v roku 1995. Stane sa tak 4. decembra prostredníctvom vydavateľstva Music for Nations. Samozrejmosťou budú viaceré bonusy – raritný a doteraz nevydaný materiál či nové poznámky slúžiace k hlbšiemu ponoreniu do textovej stránky albumu.

Švédi HAMMERFALL zverejnili ukážku z chystaného Blu-ray disku „Live! Against the World“ v podobe piesne „Keep the Flame Burning“. Spomínaný živák uzrie svetlo sveta 23. októbra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Death metalisti DEMONICAL vypustili do sveta nový song „My Kingdom Done“ podporený aj obrazovým materiálom. Skladba pochádza z albumu „World Domination“, ktorý vyjde 23. októbra prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records.

Americká formácia STATIC-X natočila nový videoklip ku skladbe „Dead Souls“ z aktuálneho albumu „Project Regeneration Vol. 1“.

Slovenská post-black metalová kapela BESNA z Bratislavy mala premiéru svojho debutového videoklipu ku skladbe „Jazero“. Pieseň bola vydaná 12.9.2020 na split albume s nemeckou melodic black metalovou kapelou ABYSS pod hlavičkou nemeckého vydavateľstva Wolfmond Production. O výrobu videa sa postarala mladá Skupina Umelcov Kreatívnej Alternatívy (SUKA. Crew) zo Žiliny. Strih mal na starosti ich rovesník Dominik Repkovský a s cennými radami pomohol aj skúsený filmár a režisér Peter Pavlík. Zábery v klipe boli nasnímané na viacerých miestach po Slovensku: Ostrov Kopáč v Bratislave, Lom Nezbud pri Varíne, Liptovská Mara a Vysoké Tatry. – Tlačová správa

Kapela KING PARROT zverejnila novú skladbu „Nor Is Yours“ s hosťujúcim Philom Anselmom (ex-PANTERA) z chystaného EP „Holed Up in the Liar“. Štvorskladbová novinka vychádza 9. októbra prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records.

Česká skupina REBEL sa prezentuje čerstvým lyric videom ku piesni „The Savior“, ktoré sa nachádza na ich novom EP „Trinity of Inspiration“.