HAMMERFALL oslavujú úspech albumu spred 20. rokov, BESNA získali prestížnu cenu Radio_Head Awards

HAMMERFALL vydajú opätovne album „Crimson Thunder“. BESNA získali Radio_Head Awards. Einar Solberg, SYLOSIS a THULCANDRA zverejnili nové skladby. HIRAX sa chystajú do štúdia. DOWNFALL OF GAIA s novým videom. HOLLYWOOD VAMPIRES vydajú živák.

HAMMERFALL

Švédi HAMMERFALL oslavujú tento rok úspech albumu „Crimson Thunder“ z roku 2002, ktorý v ich domovskej krajine dosiahol platinový status. Kapela pokračuje v retrospektívnej sérii a 28. apríla vydá opätovne spomínaný album (prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records) v rámci osláv 20. výročia od pôvodného vydania. Nižšie si môžete vypočuť skladbu „Riders of the Storm“, podporenú aj lyric videom. „Táto pieseň založená na riffoch v strednom tempe sa okamžite stala hitom pre kapelu aj fanúšikov. Milujem, keď dav začne skákať hneď na začiatku po prvých tónoch! Aj keď textovo je trochu dystopická, v hudbe je pozitívna atmosféra a energia s pocitom nádeje. Pocit nádeje, ktorý nakoniec možno nájsť aj v textoch,“ povedal spevák Joacim Cans.

Post-black metalová formácia BESNA získala ocenenie Radio_Head Awards za rok 2022 v kategórii Hard & Heavy za ich debutový album „Zverstvá“. Skupina uspela v konkurencii nominovaných nahrávok od kapiel APRIL WEEPS, DAMATO, DEPRESY a interpreta Jakuba Tirča. Video, ako si preberá skupina cenu, nájdete na TOMTO ODKAZE.

Spevák a skladateľ Einar Solberg (LEPROUS) zverejnil novú pieseň „A Beautiful Life“ z debutovej sólovky „16“. Tá má dátum vydania stanovený na 2. júna prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music. „Album 16 je veľmi rôznorodý a A Beautiful Life je pravdepodobne najprístupnejšia pieseň z celej nahrávky. Na väčšine skladieb som spolupracoval s inými skladateľmi, ale toto je jedna zo štyroch sólových skladieb,“ vyjadril sa Solberg.

Nemeckí atmosferici DOWNFALL OF GAIA zverejnili nový videoklip ku skladbe „While Bloodsprings Become Rivers“ z čerstvo vydanej dosky „Silhouettes of Disgust“. „Sny a ciele nie sú rovnako dosiahnuteľné pre každého. Neustále rastúce triedne rozdiely v spoločnosti sa stali hlavným problémom, ktorému sa venuje príliš málo pozornosti. Sociálna nespravodlivosť stále dosahuje nových výšin a pre mnohých je čoraz ťažšie zvládať každodenný život,“ okomentoval pieseň vokalista a gitarista Dominik Goncalves dos Reis.

Hviezdny projekt HOLLYWOOD VAMPIRES vydá 2. júna prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC prvý živák s názvom „Live In Rio“. Materiál sa nahrával v septembri 2015 na festivale Rock In Rio v brazílskom Rio De Janeiro. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe cover piesne „I Got a Line on You“, pôvodne od kapely SPIRIT.

Thrash metaloví veteráni HIRAX sa 28. apríla odoberú do štúdia Beach Avenue, kde budú nahrávať nový a zatiaľ nepomenovaný album. Kapela je stále v procese písania a dokončuje demonahrávky.

Britskí modernisti SYLOSIS sa pripomínajú novým singlom „Deadwood“, ku ktorému natočili aj videoklip. „Nikdy sme sa nesnažili vytvoriť niečo tak špeciálne, ako je táto nová hudba! Deadwood je prvou ochutnávkou toho, čo má byť pre SYLOSIS veľmi rušným rokom novej hudby. Naším cieľom je písať najlepší moderný metal a je veľmi vzrušujúce vidieť novú scénu metalových fanúšikov a kapiel, ako sa neustále rozvíja a rastie,“ uvádza v tlačovej správe líder kapely Josh Middleton.

Black/death metalisti THULCANDRA vypustili do sveta titulnú skladbu z chystanej radovky „Hail the Abyss“, ktorá vychádza 19. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Titulná skladba z nášho pripravovaného albumu sa vyvinula v ostrú kompozíciu, ktorá spája vyváženú zmes blacku a death metalu. Nahrávka dopadla tak, ako sme dúfali, a video, ktoré produkovala Grupa13, môže byť tým najikonickejším klipom, ktorý sme počas našej 20-ročnej kariéry vymysleli,“ vyjadril sa gitarista a vokalista Steffen Kummerer.