Spoločná pieseň CRADLE OF FILTH a Eda Sheerana by mala vyjsť do leta, PARADISE LOST oznámili nového bubeníka

Spolupráca CRADLE OF FILTH s Edom Sheeranom môže uzrieť svetlo sveta už toto leto. Zmena v zostave PARADISE LOST. OUTLANDERS, WARBRINGER, THY ART IS MURDER a NO CONTROL zverejnili nové skladby. Mike Muir (SUICIDAL TENDENCIES) chystá novú sólovku. MORK s novým videoklipom.

CRADLE OF FILTH a Ed Sheeran. Koláž Valhalla.sk (zdroj foto: Alena Červeňanská a Wikipedia)

Dani Filth prezradil detaily o spolupráci jeho kapely CRADLE OF FILTH s popovou hviezdou Edom Sheeranom. „Ed urobil všetky svoje party. Už je to len basgitara a vokály, ktoré treba urobiť pri mojom návrate do Anglicka po Veľkej noci. Je to presne také, ako si viete predstaviť, že to bude znieť, ak si viete predstaviť Eda Sheerana s CRADLE OF FILTH. Hrá na akustickú gitaru, ale je to heavy, má to blastbeat. Plán je urobiť to ako charitatívny singel. Dúfame, že do leta to vyjde,“ vyjadril sa Dani Filth v rozhovore pre Metal Hammer. O tom, aké to je byť priateľom s popovou hviezdou, povedal: „Zvláštne. Počas posledných dvoch rokov som sa s ním pravidelne rozprával. Rovnako ako ja, je to skutočný chlapec zo Suffolku. Keď v decembri prišiel do štúdia, neprišiel s kavalkádou reportérov. Prišiel sám, s gitarou na chrbte, s mikinou CRADLE OF FILTH a dal sa do toho. Bolo to kurva skvelé.“

Britskí gotici PARADISE LOST oznámili, že Guido Zima Montanarini sa stal ich novým bubeníkom. „Vítame Guida ako nového bubeníka PARADISE LOST. Naostril si zuby na našom európskom turné koncom roka 2022. Odviedol takú dobrú prácu, že sme sa rozhodli urobiť z neho nášho nového bubeníka. Bude hrať na všetkých nadchádzajúcich koncertoch a bude s nami pracovať na novom materiáli pre náš ďalší album, ktorý vyjde budúci rok,“ povedal gitarista Greg Mackintosh. Minulý rok v septembri odišiel bubeník Waltteri Väyrynen z PARADISE LOST, keď sa pripojil ku kapele OPETH. V tom čase vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že jeho rozhodnutie nezahŕňa absolútne žiadnu zlú krv.

Projekt OUTLANDERS, v ktorom pôsobí Tarja Turunen (ex-NIGHTWISH), sa pripomína novým singlom „Echoes“. „Kedysi dávno som bola v Antigue spolu s Torstenom, Angelou a Adrianom, aby sme napísali skladby pre môj druhý rockový album What Lies Beneath. Písanie bolo úspešné a medzi ostatnými napísanými skladbami vznikla aj táto krásna. Napriek tomu som cítila, že potrebuje svoj vlastný špeciálny priestor a že môj rockový album na to nie je tým správnym miestom. Po mnohých rokoch, keď sme boli v procese spolupráce s OUTLANDERS, som si na našu pieseň spomenula a chcela som ju použiť. Naša láska k Afrike a jej ľuďom bola pre ňu inšpiráciou. Adrian je sám štátnym príslušníkom Kene, a tak sme sa začali rozprávať o jeho živote a písali sme texty s týmto zámerom. Nekonečné zneužívanie tohto kontinentu počas histórie vytvorilo silný text a vysiela silné posolstvo. Väčšina obyvateľov Antiguy je tiež afrického pôvodu, takže môžete jasne počuť ozveny Matky Afriky. Všetko je prepojené a deje sa z nejakého dôvodu. Keď som hľadala gitarového hosťa pre Echoes, cítila som, že potrebujeme ženskú citlivosť, aby sme zachytili spojenie našej duše s piesňou. Jennifer Batten bola na to tá pravá. Pochopila tento koncept a hrala úžasne počas celej piesne, prifarbila ju rôznymi efektovými pedálmi a hlasmi. Osobne ma jej hra rozplakala. Jennifer, ďakujem, že si sa vložila do našej piesne,“ uvádza v tlačovej správe Tarja Turunen.

Thrash metalisti WARBRINGER zverejnili novú skladbu „Unraveling“, ktorú podporili aj videoklipom. Spomínaná novinka slúži ako lákadlo na ich prebiehajúce európske turné.

Spevák Mike Muir (SUICIDAL TENDENCIES) vydá tento rok nový sólo album. „K 40. výročiu robím sólovú nahrávku. Nesnažím sa urobiť album, ktorý sa ľuďom nebude páčiť, ale je mi to naozaj jedno a viem, že pravdepodobne sa im páčiť nebude. Je to materiál z rôznych projektov, ktoré som robil. Keď sme boli so SUICIDAL TENDENCIES u Sony a manažmentu Q Prime, nazvali to „solo-cide“ (narážka na suicide, teda na samovraždu), pretože povedali, že ak by to niekto počul, zabilo by mi to moju hudobnú kariéru, čo som považoval za veľký kompliment, oni však nie. Mám tam Thundercata (Stephen Lee Bruner), kopec ľudí s ktorými sme hrali, Hermana Jacksona, ktorý hral so Stevie Wonderom. Ide o materiál, ktorý ste nikdy nepočuli. Je to celé hudobné spektrum, ktoré si myslím, že je naozaj dobré a páči sa mi, ale je odlišné od toho, čo robia iní ľudia a neexistuje pre to trh,“ prezradil Mike Muir v rozhovore pre The Travel Addict.

Deathcoristi THY ART IS MURDER sa hlásia o slovo s novou skladbou „Until There Is No Longer“ z pripravovaného splitka „The Agression Sessions“ so spriaznenými formáciami FIT FOR AN AUTOPSY a MALEVOLENCE. Šesťskladbový počin uzrie svetlo sveta 7. apríla (v digitálnej forme) prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Vydanie CD a LP je naplánované ne 21. júla.

Black metalový projekt MORK sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „Forført av kulden“ z čerstvo vydanej dosky „Dypet“. Video režíroval Trond-Atle Bokerød a odráža prvotnú príťažlivosť prírody, ktorá je synonymom black metalu, a zároveň skúma nemilosrdnú zimu, ktorá je predmetom piesne. „Koncept skladby je o zvedený do chladného počasia neznámou silou. Putovanie do snehovej búrky v noci a nakoniec umrznutie na smrť. Zobrazuje trochu glorifikovanú tému smrti ako nádhernú a nevyhnutnú vec,“ vyjadril sa mozog projektu Thomas Eriksen.

Slovenská kapela NO CONTROL zverejnila novú pieseň „Moje planéty“, ku ktorej natočila aj videoklip. Spomínanú novinku, ovplyvnenú 80. rokmi, napísali Jimi Cimbala a Igor Belaj. „Igorovi sme poslali hudobný podklad, ktorý ho hneď oslovil. Pripravil pre nás nádherný text, s ktorým som sa okamžite stotožnil a spoločne sme dotvorili aj melódiu spevu,“ uvádza v tlačovej správe frontman skupiny Elo Schronk. „Posledné obdobie nám poskytlo dosť času na to, aby sme si s kapelou vyskúšali niečo nové. Našu rastúcu potrebu posunúť sa ďalej sme nevedeli ignorovať a to so sebou prinieslo aj nové hudobné experimenty,“ dodáva Jimi Cimbala.