OPETH PRESUNULI DÁTUM VYDANIA NOVÉHO ALBUMU NA AUGUST

OPETH presúvajú dátum vydania nového albumu. WHITESNAKE opúšťa Doug Aldrich. JOB FOR A COWBOY mixujú nový album. RAMCHAT sú v štúdiu, kde pracujú na druhom mini CD. MASTIC SCUM nahrali nový klip.
Prog metaloví OPETH oznámili, že ich nový, v poradí jedenásty štúdiový album „Pale Communion“ vydajú až 26. augusta, namiesto plánovaného termínu, ktorým bol pôvodne 17. jún. Novinka vyjde prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records.

Z kapely WHITESNAKE odchádza gitarista Doug Aldrich, ktorý pôsobil v v radoch tejto legendy posledných 11 rokov. Ako dôvod uviedol, že sa chce venovať sólovej kariére.

JOB FOR A COWBOY
začali v štúdiu Audiohammer s producentom Jasonom Suecofom mixovať svoj štvrtý, zatiaľ nepomenovaný štúdiový album.

Slovenská skupina RAMCHAT tvrdo cvičí na štyroch nových piesňach na chystané druhé mini CD „Karpaty“. Už 9. mája totiž kapela vstúpila do moravského štúdia Shaark. Piesne nesú tieto pracovné názvy: „Karpaty“, „Žalm“, „V ríši vlkov“ a „Večné Jarilo, živ nás“. „Nevieme sa dočkať, kedy ich zverejníme. Pri nahrávaní chceme docieliť, aby nahrávka znela čo najviac tak, ako na našich koncertoch. Nečakajte teda žiadne klávesy, husle, čarango či iné hosťujúce nástroje. Dokonca prvýkrát zvažujeme, že pri nahrávaní bude v jednej strane Viťov gitarový zvuk a v druhej môj zvuk. Chceme kráčať k čo najväčšej prirodzenosti a čistej kapelnej energii. Buďte teda v spojení…,“ povedal hlavný mozog kapely Pavel „Hirax“ Baričák.

Rakúšania MASTIC SCUM natočili nový videoklip ku skladbe „Cause & Effect“, z ich stále aktuálneho albumu „CTRL“. Videoklip nájdete nižšie.