Nergal a Orion z BEHEMOTHU založili vlastné vydavateľstvo, avizujú MASTODON obal nového albumu?

Nergal a Orion (BEHEMOTH) spustili vlastné vydavateľstvo. Predznamenávajú MASTODON príchod nového albumu? DEEP PURPLE spustili záhadné odpočítavanie. SARKE vydajú nový album. BRUTE meškajú s novou nahrávkou. Myles Kennedy s novým klipom.

Adam „Nergal“ Darski. Zdroj foto: fb Adam Nergal Darski

Adam „Nergal“ Darski a Tomasz „Orion“ Wróblewski z kapely BEHEMOTH rozbehli vydavateľstvo Artefacts. Ich prvým vydaním je vinyl „Vargnatt“ od ULVER. „S určitými skúsenosťami s vydávaním limitovaných edícií nahrávok BEHEMOTH sme sa rozhodli skúsiť ešte niečo sofistikovanejšie. Od myšlienky k realite nám to nejaký čas trvalo, ale sme tu. ARTEFACTS je podznačka vydavateľstva New Aeon Musick. Celé je to o tom, ako si myslíme, že by si história black metalu zaslúžila byť prezentovaná. Hľadáme klenoty a dávame im novú, bezprecedentnú podobu. Kráľovský analóg, obohatený o jedinečné prepojenie vintage tlače a výroby papiera, vynájdených v 15. storočí, no napriek tomu s moderným nádychom. Ultimátne vydania,“ píše sa v tlačovej správe. „Predstavujeme tu nielen ďalšie opätovné vydania, ale aj umelecké zberateľské kolekcie. ULVER, jedni z priekopníkov druhej vlny nórskeho black metalu a moji obľúbenci, sú prví z mnohých vydaní, ktoré vyjdú pod značkou Artefacts! Prísne obmedzené na 500 kópií a všetky podpísané samotným Garmom,“ doplnil Nergal. Pre viac informácii kliknite TU.

Američania MASTODON zverejnili podľa všetkého artwork nového albumu, ktorý by sa mal volať „Hushed and Grim“. Aktuálne však nie sú k dispozícii žiadne ďalšie informácie. Nástupca zatiaľ poslednej radovky „Emperor of Sand“ z roku 2017 by mohol vyjsť na jeseň tohto roka. Nový materiál sa nahrával v štúdiu West End Sound v Atlante, s producentom Davidom Bottrillom.

Ide o artwork nového albumu MASTODON?

Veteráni DEEP PURPLE spustili záhadné odpočítavanie (TU) s podtitulom „Turning to Crime“. Odpočet skončí 6. októbra, pričom sa dá predpokladať, že práve vtedy zverejnia informácie ohľadom novej hudby.

Nórska formácia SARKE oznámila, že 5. novembra jej prostredníctvom vydavateľstva Soulseller Records vyjde nová štúdiovka „Allsighr“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „Bleak Reflections“.

Domáci death metalisti BRUTE mali koncom augusta vydať nový album „Essence of Tyranny“, no kapela sa len začiatkom októbra odoberie do nahrávacieho štúdia. „Odklad spôsobili moje zdravotné problémy a potom aj nový basák (Jaro Ďurech), ktorého sme chceli do toho celého procesu pred štúdiom zapojiť. Ale bohužiaľ, najväčšou príčinou tohto zdržania bola hlavne smrť Juraja Haríňa,“ vyjadril sa pre Valhalla.sk líder skupiny Štefan Tokár.

Myles Kennedy (ALTER BRIDGE) zverejnil nový videoklip k piesni „A Thousand Words“ z aktuálnej sólovky „The Ides of March“.