Nergal sľubuje novú hudbu BEHEMOTH už v tomto roku, SLIPKNOT zrejme vydajú utajované skladby z roku 2008

Novej muziky BEHEMOTH sa dočkáme už v tomto roku. SLIPKNOT vydajú možno už tento rok jeden netradičný album. Zmeny v zostavách THE CROWN a BRUTE. ORKRIST nahrali nový klip. Novinky aj od LORDI a JOB FOR A COWBOY.

BEHEMOTH

Adam „Nergal“ Darski – líder kapely BEHEMOTH, prezradil, že už tento rok môžu fanúšikovia očakávať novú hudbu. „Opvs Contra Natvram je nová doska, ale pre mňa už nie. Sú to dva, tri roky staré piesne a mám kopec nápadov. Takže sa nečudujte, ak uvidíte BEHEMOTH čoskoro v štúdiu. Som si istý, že v novom roku niečo urobíme. Niečo menšie, možno EP. Píšem, mám nápady a nechcem prestať. Mám chvíle, kedy vyhorím a som znudený, ale deje sa veľa vecí a atmosféra vo svete je, mierne povedané, divná. Ale nechcem prestať,“ povedal v rozhovore pre podcast Everblack.

Perkusionista Shawn „Clown“ Crahan z kapely SLIPKNOT opäť povedal, že stále prebiehajú plány na vydanie 11 doteraz nevydaných skladieb, ktoré nahrali štyria členovia tejto formácie počas nahrávacej session albumu „All Hope Is Gone“ (2008). Crahan odhalil existenciu týchto piesní v roku 2018, keď povedal, že on, spevák Corey Taylor, gitarista Jim Root a DJ Sid Wilson napísali muziku mimo SLIPKNOT s psychedelickou príchuťou. Predbežný názov albumu znie „Look Outside Your Window“. „Je to úžasné dielo. Nikdy nebudete počuť Coreyho Taylora tak ako tu. Tá hudba a slová, je to jedna z najlepších vecí, aké som kedy v živote urobil. Dobrou novinkou je, že od 1. apríla 2023, sme mimo vydavateľstva. Neplánujeme niečo okamžite vydať a nehovorili sme o tom, ale myslím si, že to pravdepodobne príde veľmi skoro. Je to pripravené, oplatí sa počkať,“ povedal Crahan v rozhovore pre magazín Upset.

Slováci ORKRIST plánujú v januári vydať nový, v poradí štvrtý štúdiový album – druhý po reunione skupiny v roku 2018. Pri tejto príležitosti nahrali Bratislavčania videoklip ku novej skladbe „Prince of Melancholy“.

Švédski death/thrash metalisti THE CROWN oznámili, že sa rozišli s bubeníkom Henrikom Axelssonom, ktorého nahrádza Mikael Norén. Axelsson bol v kapele posledných sedem rokov a kapelu opustil v priateľskej atmosfére po vzájomnej dohode.

Slovenská death metalová kapela BRUTE hlási opäť problémy so zostavou. „Nový rok sa nezačal až tak pekne. BRUTE opúšťa basgitarista Jaro. A Dominik? Ešte neviem. Jaro je dobrý človek, priateľ, neskutočný basák, mám ho rád, veľmi ho rešpektujem a prajem len to najlepšie do života. Popri rodine je BRUTE a hlavne tvorba to, čo musím robiť. Materiál už nejaký mám, tak sa prispôsobím životu, lebo ten ide ďalej,“ prezradil na sociálnych sieťach líder skupiny Štefan Tokár.

Fínske monštrá LORDI vydajú na jar prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records nový album s názvom „Screem Writers Guild“, čo je slovná hračka odvodená od Screen Writers Guild (organizácia hollywoodskych autorov scenárov).

Americká formácia JOB FOR A COWBOY dokončuje podľa všetkého nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Prezrádzajú to instagramové príspevky producenta Jasona Suecofa. Zatiaľ posledná doska „Sun Eater“ im vyšla v roku 2014.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Jason Suecof (@jason_suecof)