METALLICA ponúka video zo zákulisia nahrávania novej piesne. Info hlásia aj KORN, SABATON, VADER…

METALLICA ponúka video z nahrávania a skladania novej piesne. KORN s novým klipom. Dani Filth o novom albume CRADLE OF FILTH. BEHEMOTH by mali mať nový album budúci rok. Info aj od SABATON, VADER, ICED EARTH a CATASTROFY.

metallica-2016

METALLICA

METALLICA spustila mašinériu promovania novej štúdiovky „Hardwired…To Self-Destruct“ a momentálne nám štvorica hudobníkov ponúka video z nahrávania titulnej piesne „Hardwired“. Ešte dodáme, že spomínaná azda najočakávanejšia doska roku vyjde 18. novembra.

Američania KORN sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Insane“, pochádzajúcej z ich chystanej novinky „The Serenity of Suffering“. Tá vyjde 21. októbra prostredníctvom Roadrunner Records.

Dani Filth, frontman Upírov CRADLE OF FILTH prezradil, že celá kapela sa teší na ich nahrávaciu session v Brne, kde budú pracovať na novej radovke. Väčšina albumu sa napíše tam, potom počas dlhých jesenných večerov prídu na rad texty. Kapela má okolo 50 percent materiálu napísaného, pretože na nových veciach začali pracovať v marci po úspešnom kanadsko-americkom turné, ktoré ich inšpirovalo písať nové veci tak krátko po vydaní aktuálneho albumu „Hammer of the Witches“.

Basgitarista Orion z kapely BEHEMOTH prezradil pre PlanetMosh TV plány do budúcnosti. „Boli sme na turné k „The Satanist“ takmer tri roky a cítime, že je to koniec jedného cyklu pre nás. Zoberieme si nejaké voľno, ale počas toho pravdepodobne budeme skúšať a pracovať na novom materiáli. Rozmýšľame o nejakých dovolenkách pre každého z nás. V lete 2017 odohráme pár letných festivalov.“ Aj keď je to ešte predčasné, Orion prezradil aj niečo o ďalšom albume. „Myslím, že to ešte nemôžeme vedieť. Začali sme jammovať, pracovať na riffoch, nápadoch, ale stále ešte o tom hovoríme. Bude to však trvať. V našom prípade je to dlhá doba a dlhý proces, aby sa veci pohli a nehanbíme sa za to, že si zoberieme mesiace, pol roka alebo rok na celý proces. Sú to skúšky, písanie, nahrávanie, produkcia a následné vydanie. Sme jedna z tých kapiel, ktorá to nemôže spraviť do dvoch mesiacov, jednoducho nemôže. Takže, naplánovaný máme nový album na budúci rok a uvidíme čo sa stane,“ dodal.

Švédska formácia SABATON oznámila, že ich novým gitaristom sa stal Tommy Johansson (GOLDEN RESURRECTION, REINXEED), ktorý nahradil odchádzajúceho Thobbe Englunda.

Poľskí death metalisti VADER zverejnili lyric video ku novej skladbe „Prayer to the God of War“ z ich desaťpalcového singlu „Iron Times“, ktorý vyšiel 12. augusta. Spomínaný singel obsahuje dve nové skladby (jedna z nich je práve vyššie spomenutá) a dve bonusové. Nová štúdiovka s názvom „Empire“ vyjde 4. novembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Gitarista Troy Seele z ICED EARTH oznámil, že odchádza z kapely. Dôvodom sú rodinné povinnosti. Troy má dieťa s autizmom, o ktoré bolo doteraz skvele postarané vďaka podpornému systému, čo už ale neplatí a tak sa rozhodol sústrediť na rodinu.

Tri thrash metalové tuzemské lasiky CATASTROFY, EXORCIZPHOBIA a KAAR spojili sily a nahrali spoločné výročné splitko v rámci osláv založenia a následného vzniku priateľstiev týchto skupín. Červený vinyl je od 22. augusta k dispozícii prostredníctvom českého vydavateľstva Support Underground. Vinyl môžete objednávať cez web www.supug.cz.