Poriadne nabitý novinkový blok: METALLICA, HYPOCRISY, MASTODON, EPICA, SUFFOCATION a ďalší

METALLICA vystúpila s Miley Cyrus a v talkšou Jimmy Kimmel Live. HYPOCRISY prezradili detaily o očakávanom novom albume. MASTODON vydajú nový dvojalbum. EPICA a SUFFOCATION zas nové živáky. ABORTED s novým klipom. Jerry Cantrell zverejnil novú skladbu. Chuck Billy chystá sólový album.

METALLICA

V rámci promovania remastrovanej verzie „Čierneho albumu“ a nahrávky „The Metallica Blacklist“ (obe vyšli 10.9. u Blackened Recordings) si urobila METALLICA menší výlet do Los Angeles, kde najprv v rámci The Howard Stern Show vystúpila s popovou hviezdou Miley Cyrus, s ktorou zahrala pieseň „Nothing Else Matters“, ďalej pridala skladbu „Sad But True“. Na druhý deň potom v areáli observatória Griffith odohrala piesne „Wherever I May Roam“ a „Holier Than Thou“, ako súčasť známej talkšou Jimmy Kimmel Live. Ešte dodáme, že na „The Metallica Blacklist“ sa podieľalo viac ako 50 umelcov zastupujúcich neuveriteľne širokú škálu žánrov, generácií a kultúr s ich cover verziami skladieb z „Čierneho albumu“. Legendárne pesničky sa dočkali nových verzií od skladateľov, country spevákov, elektronických a hip hopových umelcov, punk rockerov, nezávislých muzikantov, až po ikony rockovej a metalovej hudby.

Švédi HYPOCRISY oznámili, že 26. novembra im po dlhých ôsmich rokoch vyjde prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový štúdiový album „Worship“. „Album sme tu a tam nahrávali dva roky a teraz je hotovo. Možno sme čakali na správny čas, pretože niektoré skladby sú teraz ešte reálnejšie ako pred niekoľkými rokmi. Ďakujeme všetkým za trpezlivosť. Sme skutočne nadšení, že môžeme oficiálne oznámiť, že sme späť!“ povedal Peter Tägtgren, hlavný mozog kapely. Pod správou nájdete prvý singel „Chemical Whore“, podporený aj vydareným videoklipom. Plus artwork chystanej novinky.

HYPOCRISY – Worship

Kapela MASTODON vydá 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva Reprise Records nový dvojalbum „Hushed and Grim“. Podľa vyjadrení má ísť o ich doposiaľ najambicióznejší štúdiový počin. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe piesne „Pushing the Tides“.

Holandská formácia EPICA vydá 3. decembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový živák (Blu-ray/DVD/CD) „Omega Alive“. Pôjde o záznam ich veľkolepého live streamu z júna tohto roka. Videá a grafické efekty šité na mieru, veľkolepá pyro šou, tanečníci, dážď, spevácke zbory a herci, to všetko dodalo auru symbolizmu a filmového nádychu. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe skladby „Unchain Utopia“.

Brutal death metalisti SUFFOCATION vydajú 12. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový živák „Live In North America“. Materiál sa nahrával v roku 2018 počas amerického turné, na ktorom s kapelou naposledy vystupoval pôvodný vokalista Frank Mullen. K dispozícii je ukážka v podobe skladby „Funeral Inception“.

Vokalista Chuck Billy (TESTAMENT) chystá svoj prvý sólový album, pričom už začal oslovovať muzikantov na prípadnu spoluprácu. „Za posledného pol roka som naverboval nejakých gitaristov, aby so mnou niečo napísali a nahrali. Na každú skladbu som využil iného gitaristu. Mark Morton (LAMB OF GOD) chcel spolupracovať, tiež chcem Garyho Holta (EXODUS), Glen Drover (ex-MEGADETH) napíše nejaké piesne. Zatiaľ som sa neozval môjmu bratrancovi Stephenovi Carpenterovi z DEFTONES a oslovil som Joa Bonamassu, či by mal záujem. Chcem, aby to bolo iné. Všetkým som povedal, že plánujem spraviť sólo album, ale aby sa nepodobal TESTAMENT. Nech začnú písať, ale aby pri tom nemysleli na metal. Chcem, aby to znelo klasicky, ako staré vinyly, avšak rockovo a bluesovo. Skutočné tóny, žiadne komprimované digitálne veci,“ vyjadril sa v podcaste Not These Two Fucking Guys.

Death/grinderi ABORTED sa hlásia o slovo s animovaným videoklipom ku songu „Dementophobia“ z pred pár dňami vydanej dosky „ManiaCult“.

Jerry Cantrell (ALICE IN CHAINS) zverejnil novú pieseň „Brighten“ z rovnomennej sólovky. Novinka má dátum vydania stanovený na 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva Warner Music.