SABATON a DARK FUNERAL vypustili prvé ochutnávky z nových albumov. Novinky hlásia aj GUNS ´N´ ROSES alebo CRANIOTOMY

SABATON a DARK FUNERAL zverejnili nové skladby. GUNS ´N´ ROSES opäť potvrdili, že chystajú nový album. Matt Heafy a Chuck Billy nahrali hymnu pre najväčší poľský festival. Novinky hlásia aj POETRY IN TELEGRAMS, CRANIOTOMY, QUEENSRŸCHE a FIT FOR AN AUTOPSY.

SABATON

Kapela SABATON zverejnila novú, klipom podporenú skladbu „Soldier of Heaven“ z chystanej štúdiovky „The War to End All Wars“. Tá má dátum vydania stanovený na 4. marca prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Počas počiatočných listening sessions tohto albumu bola táto skladba u väčšiny ľudí označená ako tá najlepšia. Vieme, že to bude silná hymna na ďalších koncertoch,“ povedal basgitarista Pär Sundström.

Black metalisti DARK FUNERAL vypustili do sveta prvú ochutnávku z chystanej štúdiovky „We Are the Apocalypse“ v podobe skladby „Let the Devil In“. V poradí siedma radovka im vyjde 18. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Skladba „Let the Devil In“ je pre mňa dôkazom veľkých činov, ktoré môžete dosiahnuť, keď sa obrátite do svojej najvnútornejšej temnoty a v harmónii sa zjednotíte so svojím vnútorným diablom. V rámci našej tvorby to môže to byť trochu odlišná pieseň, ale stále si drží pravú temnotu a ducha DARK FUNERAL. Všetkým nám bolo jasné, že toto bude skladba, s ktorou nastavíme latku a vydáme ju ako prvú,“ uvádza líder Lord Ahriman v tlačovej správe.

Matt Heafy (TRIVIUM) nahral s hosťujúcim Chuckom Billym (TESTAMENT) skladbu „Behold Our Power“, ako oficiálnu hymnu najväčšieho poľského festivalu Mystic Festival. Headlinermi tohtoročnej edície, ktorá by sa mala uskutočniť 2.-4. júna v Gdaňsku, sú OPETH, JUDAS PRIEST a MERCYFUL FATE.

Gitarista Slash potvrdil, že nový album GUNS ´N´ ROSES určite príde. „Ako sme hovorili, nový materiál GUNS bude. Pravdepodobne ho budeme zverejňovať, kým nebude nahrávka kompletná a potom to celé vydáme. Prácu na nových veciach si užívam a dobre sa pri tom bavím,“ povedal v rozhovore pre magazín Classic Rock.

Projekt POETRY IN TELEGRAMS sa pripomína tretím singlom z EP „Trivial Optical Tricks“. Pieseň „The Crowds“ nahralo duo Štefeček (gitara, spev) – Sharone (bicie) a netradičné video k nej natočil/zostrihal Peter Čermák. Ide o akúsi kaleidoskopickú koláž, v súčasnosti populárny „visualizer“. Johny Štefeček k pesničke dodáva: „Chcel som, aby sa Gil v závere „The Crowds“ odviazal a hral, čo len chce. Vo finále z toho vzniklo niečo ako voľná bubenícka jazda a song má takmer noise-rockovú príchuť.“ Gil Sharone sa aktuálne pripravuje na turné s Jerrym Cantrellom (gitarista ALICE IN CHAINS) a v minulosti bol bubeníkom mnohých ďalších osobností svetového rocku, napr. Marilyna Mansona alebo China Morena (DEFTONES).

Domáci brutal death metalisti CRANIOTOMY zverejnili novú skladbu „Collector of Inert Body“ z dosky „Ripped Out by Violence“. Tá uzrie svetlo sveta koncom tohto mesiaca prostredníctvom japonského vydavateľstva Amputated Vein Records.

Kapela QUEENSRŸCHE vstúpila do nahrávacieho štúdia, kde s producentom Chrisom „Zeuss“ Harrisom, pracuje na nástupcovi zatiaľ poslednej dosky „The Verdict“ z roku 2019.

Deathcoristi FIT FOR AN AUTOPSY sa hlásia o slovo so skladbou „Two Towers“, podporenou aj animovaným videoklipom. Novinka je súčasťou chystaného albumu „Oh What the Future Holds“, ktorý vychádza v piatok, 14. januára, prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.