Štartujeme metalové kvízy! Bude na vás čakať 7 kategórií, začíname so slovenskou scénou

Prvý metalový kvíz je zameraný na slovenskú scénu.

Metalový kvíz Valhalla.sk

Metal je celoživotnou vášňou, životným štýlom a záľubou zároveň. A je jedno, či ste hudobník, fanúšik alebo novinár. Tvrdá muzika nás všetkých sprevádza deň čo deň v dobrom i zlom. Hltáme novinky o našich obľúbených interpretoch, ale veľakrát sa vraciame aj ku klenotom, ktoré obstáli v skúške času.

Otázkou ale ostáva, čo všetko vieme o svojom obľúbenom žánri, interpretovi, albume… O metalových fanúšikoch sa hovorí, že sú najvernejší. O svojich favoritoch vedia mnoho informácií, v hudobných diskusiách, či už tých internetových alebo pivných, vedú siahlo dlhé a nekončiace debaty o kariérach mnohých kapiel.

A my chceme zistiť, ako ste na tom s vedomosťami o vašom/našom obľúbenom metale. Áno, rôzne kvízy sú už dlhšie fenoménom nielen v rôznych puboch, ale aj vo virtuálnom svete. No, žiadny nie je o metale ako takom.

„Od úvodu februára vám na Valhalla.sk. budeme prinášať online kvízy z prostredia metalovej hudby, ktoré budú rozdelené do 7 kategórií,“ ozrejmil šéfredaktor Valhalla.sk Stanley „Stillborn“ Černák.

Kategórie:

Slovenská scénaOsobnosti (hudobníci a tvorcovia)Black, gothic a doom metalDeath, thrash a grindcoreHeavy, power, symphonic a folk metalMetal do roku 2000Metal po roku 2000

Dnes začneme s prvým kvízom, ktorý je zameraný na slovenskú scénu. Ďalší, ktorý vám prinesieme na našom webe bude o Osobnostiach, tretí z black metalu, štvrtý príde na rad z oblasti death a thrash metalu. A takto postupne prejdeme niekoľkokrát všetkými kategóriami. Do mesiaca prinesieme 1 alebo 2 kvízy.

„Veríme, že si metalové kvízy nájdu svoje miesto a obľubu aj u našich čitateľov a stanú sa pevnou súčasťou Valhalla.sk,“ zakončil Černák.

Nižšie už nájdete úvodný kvíz, prajeme príjemnú zábavu. A nezabudnite sa podeliť s výsledkom aj s vašimi priateľmi!

Fotky použité v kvíze: Alena Červeňanská (Valhalla.sk), Werdza Photography, fb Morna, Niwy Kováčová, Radka Valentínová

Slovenská scéna – vol. 1

Myslíš si, že sa vyznáš a orientuješ sa v slovenskej metalovej scéne? Dokáž to! Prinášame vám prvých 10 otázok týkajúcich sa domácej scény.