Druhá séria metalových kvízov – 2. kolo: Osobnosti (hudobníci a tvorcovia)

Pokračujeme druhým kolom druhej série metalových kvízov Valhalla.sk.

Metalové kvízy Valhalla.sk – druhá séria. Foto: Luss a Alena Červeňanská

Na jeseň sme odštartovali druhú sériu populárnych metalových kvízov, ktorá je oproti prvej aj v novom šate. Prvé kolo bolo už tradične zamerané na slovenskú scénu. Teraz pokračujeme kolom druhým, téma je Osobnosti (hudobníci a tvorcovia).

V priebehu najbližších mesiacov vám teda opäť prinesieme 7 kvízov rozdelených do takmer identických kategórií. Rozhodli sa len pre jednu malú zmenu. Tému „Metal po roku 2000“ nahradí úplne nová – Ženy v metale.

1. kolo: Slovenská scéna (kvíz môžeš hrať TU)
2. kolo: Osobnosti (hudobníci a tvorcovia)
3. kolo: Black, gothic a doom metal
4. kolo: Death, thrash a grindcore
5. kolo: Heavy, power, symphonic a folk metal
6. kolo: Metal do roku 2000
7. kolo: Ženy v metale

Tu je druhá téma – Osobnosti (hudobníci a tvorcovia). Stačí kliknúť na „Start quiz“ a môžete preveriť vaše znalosti o osobnostiach z metalového sveta. S výsledkom sa nezabudnite podeliť aj s vašimi priateľmi.

Osobnosti (hudobníci a tvorcovia) - vol. 2

Myslíš si, že sa vyznáš a orientuješ medzi osobnosťami z metalového sveta? Dokáž to! Prinášame vám druhých 10 otázok zameraných na osobnosti zo scény. 

Kedy vyhodila METALLICA Davea Mustaina z kapely?
Ako sa volá vlastným rodným menom gitarista Zakk Wylde, známy zo spolupráce s Ozzym Osbournom alebo kapely BLACK LABEL SOCIETY?
Na ktorom z uvedených albumov sa nepodieľal basák NAPALM DEATH Shane Embury?
Koľko rokov mal legendárny Chuck Schuldiner z DEATH, keď 13.12.2001 podľahol nádoru na mozgu?
V ktorom roku opustil uznávaný taliansky gitarista Luca Turilli pôvodnú formáciu RHAPSODY a založil si vlastnú verziu skupiny LUCA TURILLI'S RHAPSODY?
Ako sa volá hudobník na fotografii?
Ako sa volala legendárna americká manažérka, ktorá objavila v 80. rokoch minulého storočia mnoho thrash a death metalových kapiel a po jej smrti v roku 2010 prerobil song „Die Young“ od BLACK SABBATH Robb Flynn z MACHINE HEAD?
Známy nemecký ilustrátor Eliran Kantor vytvoril nádherné obaly viacerým známym kapelám. Pre ktorú z uvedených však nikdy nekreslil?
Ktorý poľský metalový hudobník bol porotcom v súťaži The Voice of Poland?
Ktorý z pôvodných členov hardcore bandy BIOHAZARD si zahral v porne a niekoľko rokov bol ženatý s americkou hviezdou filmov pre dospelých Terou Patrick?
Osobnosti (hudobníci a tvorcovia) - vol. 2
Máš {{userScore}} správne z {{maxScore}} otázok
{{title}}
{{image}}
{{content}}