Metalové kvízy: Osobnosti (hudobníci a tvorcovia) vol. 1

Pokračujeme druhým kolom prvej série metalových kvízov na Valhalla.sk.

Metalový kvíz Valhalla.sk

Metal je celoživotnou vášňou, životným štýlom a záľubou zároveň. A je jedno, či ste hudobník, fanúšik alebo novinár. Tvrdá muzika nás všetkých sprevádza deň čo deň v dobrom i zlom. Hltáme novinky o našich obľúbených interpretoch, ale veľakrát sa vraciame aj ku klenotom, ktoré obstáli v skúške času.

Otázkou ale ostáva, čo všetko vieme o svojom obľúbenom žánri, interpretovi, albume… O metalových fanúšikoch sa hovorí, že sú najvernejší. O svojich favoritoch vedia mnoho informácií, v hudobných diskusiách, či už tých internetových alebo pivných, vedú siahlo dlhé a nekončiace debaty o kariérach mnohých kapiel.

A my chceme zistiť, ako ste na tom s vedomosťami o vašom/našom obľúbenom metale. Pokračujeme teda v našich metalových kvízoch, ktoré budú rozdelené do siedmich kategórií. Po úvodnom kvíze o slovenskej scéne (ak ste ho zmeškali – nájdete ho TU), sú druhou témou nášho kvízu osobnosti z metalového sveta.

Skôr než začnete s aktuálnym kvízom, pripomenieme si sedem kategórií: 1. Slovenská scéna – 2. Osobnosti (hudobníci a tvorcovia) – 3. Black, gothic a doom metal – 4. Death, thrash a grindcore – 5. Heavy, power, symphonic a folk metal – 6. Metal do roku 2000 – 7. Metal po roku 2000. Postupne vám prinesieme (pekne po poradí) 7 kvízov z každej spomínanej témy. Toto akési skúšobné kolo, v ktorom sa pokúsime časom „vychytať všetky muchy“, sme nazvali prvou sériou. V prípade úspechu, budeme pokračovať v tých istých témach druhou sériou otázok.

Aj pri aktuálnej téme na vás čaká 10 zaujímavých otázok. Nezabudnite ukázať aj vašim priateľom, ako ste na tom s vedomosťami o osobnostiach z metalového sveta.

Osobnosti (hudobníci a tvorcovia) – vol. 1

Myslíš si, že sa vyznáš a orientuješ sa medzi osobnosťami metalovej scény? Dokáž to! Prinášame vám prvých 10 otázok týkajúcich osobností metalovej scény.