Novinkový blok na záver týždňa: Floor Jansen, SLIPKNOT, GHOST, MACHINE HEAD, Udo a ďalší

Floor Jansen zverejnila artwork pripravovaného singlu. Tortilla Man zo SLIPKNOT odhalil svoju totožnosť. GHOST zahrali u Jimmyho Kimmela. MACHINE HEAD chystajú koncertný stream. Udo Dirkschneider zverejnil novú skladbu. Novinky majú aj Jerry Cantrell, WORMROT, SIGH a DUSK WITHIN.

Floor Jansen

Floor Jansen (NIGHTWISH) odhalila artwork chystaného sólo singlu „Fire“, ktorý vyjde 25. marca. Holandská speváčka v januári tohto roka vysvetlila, že skladba nebude nevyhnutne reprezentovať všetku novú sólovú hudbu, na ktorej v posledných mesiacoch pracovala. „Myslím si, že v skutočnosti je to skôr zmes štýlov. No nie taký extrémny, ako keby sa zrazu stalo, že toto je metalová skladba, tu rocková a toto viac popová. Môžem len povedať, že to nie je metal ani rock, ale bude to mať aj tieto vplyvy a časť toho zvuku,“ prezradila prostredníctvom svojho YouTube kanálu.

Tortilla Man, perkusionista kapely SLIPKNOT, odhalil svoju totožnosť. Ako sa už dlhšiu dobu špekulovalo, ide o multiinštrumentalistu Michaela Pfaffa, ktorý v minulosti hral na klávesoch vo formácii DIRTY LITTLE RABBITS so Shawnom Crahanom (SLIPKNOT). Taktiež je členom kapely THE SNACKS. Pfaff nahradil na pozícii perkusionistu Chrisa Fehna. Ten v marci 2019 žaloval SLIPKNOT, pretože podľa jeho slov nedostal dostatočné finančné ohodnotenie za nahrávanie a roky turné. Následne bol vyhodený.

Skupina GHOST sa v stredu 16. marca objavila v šou Jimmy Kimmel Live!, kde odohrala pieseň „Call Me Little Sunshine“ z nedávno vydanej štúdiovky „Impera“.

Americká formácia MACHINE HEAD má na dnes, 18. marca o 23:00, nachystaný ďalší koncertný stream na svojom Youtube kanáli. Tentokrát bude na programe odohratie celého albumu „The More Things Change…“ z roku 1997, ktorý práve dnes oslavuje 25. výročie vydania.

Udo Dirkschneider vypustil do sveta novú cover skladbu „Kein Zurück“ od synth popového dua WOLFSHEIM z jeho albumu coverov „My Way“. Novinka je prezentovaná ako jeho najosobnejší album s piesňami, ktoré ho najviac ovplyvnili. Album vychádza 22. apríla prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records.

Jerry Cantrell (ALICE IN CHAINS) zverejnil animovaný videoklip ku piesni „Siren Song“ z jeho aktuálnej sólovky „Brighten“.

Singapurská mlátička WORMROT vydá 8. júla prostredníctvom vydavateľstva Earache Records nový album „Hiss“. „Zdá sa, že nie je lepší čas na vydanie albumu „Hiss“ ako teraz. Pandémia nás vyradila na dlhšie, ako sme očakávali, a zdá sa, že sme blízko jej konca. Svet sa prispôsobuje a my by sme chceli byť súčasťou duševnej obnovy undergroundovej komunity. Dúfame, že na grindcore upozorníme viac a dokážeme, že tento žáner netreba brať na ľahkú váhu. Je to pre nás hľadanie novej sily a opätovného nadobudnutia sebadôvery po rokoch ticha a neistoty,“ napísala kapela na sociálnych sieťach. Nižšie si môžete vypočuť prvú ukážku v podobe skladby „Behind Closed Doors“.

Black metaloví avantgardisti SIGH z Japonska podpísali zmluvu s vydavateľstvom Peaceville Records. „Históriu Peaceville som sledoval od úplného začiatku. Keď som pred pár rokmi navštívil Londýn, stretol som Paula (manažér Peaceville Records), hoci sa už poznáme asi 20 rokov, a rozprávali sme sa o možnom opätovnom vydaní debutu „Scorn Defeat“, a ako možno viete, skutočne sa to udialo a išlo to naozaj dobre. Takže, keď SIGH potrebovali nový domov pre nový album, Peaceville bol jasnou voľbou. Som veľmi šťastný, že môžem s nimi pracovať a naozaj sa neviem dočkať, kedy prostredníctvom nich vydáme koncom tohto roka nový album,“ uvádza v tlačovej správe zakladajúci člen Mirai Kawashima.

Bratislavská formácia DUSK WITHIN vydá 1. apríla debutové EP „Vicious Circle“. To bude dostupné na všetkých streamovacích platformách. „Nahrávka koncepčne symbolizuje príbeh človeka, ktorého „ja“ sa zvykne točiť v tom istom bludnom kruhu a v živote stále dookola opakovať tie isté veci a vzorce správania. Práve toto naše „ja“, alebo ego, tvoria udalosti, ktoré sa nám v minulosti stali: výchova, rodinné prostredie a všetky zážitky, ktoré sme v radosti alebo bolesti prežili. Keď sa tieto body pospájajú, vzniká sieť dávajúca tvar, a tým tvarom je človek a jeho cesta,“ uvádza skupina v tlačovej správe. DUSK WITHIN je bratislavské melodic-death metalové sexteto fungujúce približne vyše roka. Kapela prináša na scénu čerstvú esenciu melodického death metalu, v ktorej spája to najlepšie, čo tento žáner môže ponúknuť, pričom si zároveň ponecháva svoj špecifický štýl.