Tarja vydá živák z kostola vo Wackene, novinky hlásia aj GHOST či RIVERS OF NIHIL

Tarja Turunen a TRIUMPH OF DEATH vydajú nové živáky. GHOST rozšírenú verziu aktuálneho albumu. RIVERS OF NIHIL zverejnili novú skladbu. Novinky hlásia aj ALICE COOPER a SIGH.

Tarja Turunen. Foto: Radka Valentínová

Tarja Turunen (ex-NIGHTWISH) vydá 11. augusta prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC nový živák „Rocking Heels: Live at Metal Church“. Novinka ponúka záznam špeciálneho koncertu v idylickom prostredí kostola Wacken a je prvým vydaním live série „Rocking Heels“. Pred iba 300 vybranými fanúšikmi otvorilo toto podujatie festival Wacken Open Air v roku 2016. Tarja tu predstavila jedinečné aranžmány rockových a heavy metalových klasík od svojich obľúbených umelcov, vrátane „Numb“ od LINKIN PARK, „Alias“ od IN FLAMES “, „The Unforgiven“ od METALLICY, piesne od Joea Satrianiho a SLIPKNOT, ako aj svoje piesne a skladby NIGHTWISH. Pod správou si môžete vypočuť jej prevedenie skladby „Numb“ od LINKIN PARK.

Kapela GHOST vydá 28. júla rozšírenú verziu aktuálneho albumu „Impera“. Obsahovať bude okrem iného EP „Impera“ a „Live from the Ministry“, 28-stranový booklet, EP „Phantomime“ s exkluzívnym obalom, nevydaný cover „Stay“ na 7-palcovom singli, 22-stranovú fotoknihu, plagát „Spilllways“ či súpravu voskových pečatí GHOST a sviečky.

Progresívni death metalisti RIVERS OF NIHIL sa hlásia o slovo s novým singlom „The Sub-Orbital Blues“ podporený aj videoklipom. „Skladba je o kontraste života v spoločnosti 21. storočia, ktorá je plná vedeckých a technologických pokrokov, ako je umelá inteligencia a čoraz sofistikovanejšie vesmírne lety, a zároveň sa zaoberá rastúcou hrozbou problémov starého sveta, ako sú vlády mimo kontroly a hrozba svetovej vojny,“ povedal vokalista a basák Adam Biggs.

ALICE COOPER prezradil, že 25. augusta mu prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC vyjde nový album „Road“. „V minulosti bola hodnotená skôr šou než hudba. Mali sme hit číslo 1, ale vždy to bolo o tom, čo sme robili na pódiu. Pri Road som chcel, aby sa kapela podieľala na základoch všetkých skladieb. Týchto ľudí vidím len vtedy, keď sme na cestách. Takže som chcel, aby boli na novom materiáli takí zohratí, ako na koncerte. To sme urobili pre túto nahrávku. Keď máte tak dobrú kapelu, verím, že sa to ukáže a toto je môj spôsob, ako to urobiť,“ vyjadril sa Alice Cooper. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe piesne „I´m Alice“.

Formácia TRIUMPH OF DEATH, ktorá hrá skladby kapely HELLHAMMER, pracuje v posledných dňoch na svojom prvom live albume. „Za posledných pár mesiacov sme nahrali množstvo našich koncertov po celom svete a následne sme vybrali tie nahrávky, o ktorých sme presvedčení, že najlepšie reprezentujú necivilizovaný prístup a zvuk HELLHAMMER, ako aj vlastný postoj TRIUMPH OF DEATH. Mixovanie sa bude realizovať vo Woodshed Studio v Nemecku, v štúdiu, ktoré vytvoril a prevádzkuje V. Santura (TRIPTYKON). Vydanie albumu je naplánované na koniec roka 2023,“ informovala skupina na sociálnych sieťach.

Japonskí black metaloví avantgardisti SIGH vypustili do sveta ukážku z dnes (16.6.) vydaného živáku „Live: Eastern Forces of Evil 2022“ (CD/DVD/LP/Digital) v podobe skladby „A Victory of Dakini“. Materiál sa nahrával v auguste 2022 počas ich streamovacej udalosti.