BEHEMOTH pôjdu na novom albume opäť proti prúdu, Gothoom potvrdil ďalších 5 skupín

BEHEMOTH zverejnili dátum vydania nového albumu a majú prvú klipovku. Festival Gothoom potvrdil ďalšie kapely. ORIGIN zverejnili novú skladbu. VISIONS OF ATLANTIS s novým klipom. ROTTING CHRIST budú streamovať koncert z Texasu. STEEL PANTHER dokončili nahrávanie nového albumu.

BEHEMOTH

Poľskí titáni BEHEMOTH prezradili, že 16. septembra im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde dvanásty štúdiový počin „Opvs Contra Natvram“. Líder kapely Adam „Nergal“ Darski si užíval písanie albumu, keďže ten vznikal počas pandémie, čo znamenalo, že skupina takmer poprvýkrát tvorila bez nátlaku na konkrétny deadline, a tak proces písania a nahrávania dostal veľkú úroveň pozornosti. „Názov albumu znamená ísť proti prúdu. Je to negatívum hodnôt, morálky a etiky, proti ktorým stojím. Vážne som zápasil s deštruktívnymi tendenciami v popkultúre – cancer culture, sociálne médiá a nástroje, ktoré sú podľa mňa veľmi nebezpečné zbrane v rukách ľudí, ktorí nie sú kompetentní súdiť ostatných. To je niečo, čo považujem za veľmi deštruktívne a znepokojujúce – a z pohľadu umelcov mimoriadne obmedzujúce. Toto je môj prostredník voči týmto veciam. Na nahrávke je pieseň s názvom „Neo-Spartacvs“. Spartakus bol jedným z najikonickejších rebelov v histórii, ktorý išiel proti najmocnejšej ríši všetkých čias. Nakoniec som to ja, ktorý kričím: „Ja som Spartakus a ty tiež!“ Chcem zapáliť plameň rebélie. Ak sa ti niečo zdá zlé, postav sa tomu!“ uvádza Nergal v tlačovej správe. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Ov My Herculean Exile“. Ešte dodáme, že novinka ponúkne celkovo 10 skladieb, o mix nahrávky sa postaral Joe Barresi.

Organizátori festivalu Gothoom rozšírili line-up o ďalšie kapely. Sú nimi death metalové spolky TORTHARRY a SECTESY z Čiech, domácu scénu zastupujú BRUTE, STERCORE a PATRIARCHA. V poradí 11. ročník festivalu sa uskutoční 21.7 – 23.7. 2022 na malom letisku v obci Tekovský Hrádok pri Leviciach.

Technickí brutal death metalisti ORIGIN zverejnili klipom podporenú titulnú skladbu z chystaného albumu „Chaosmos“. V poradí ôsma štúdiovka im vychádza 3. júna prostredníctvom vydavateľstiev Agonia Records/Nuclear Blast Records.

Kapela VISIONS OF ATLANTIS natočila nový videoklip ku piesni „Master the Hurricane“ z práve dnes (13.5.) vydaného albumu „Pirates“.

Gréci ROTTING CHRIST budú 17. mája o 05:15 (SEČ) streamovať koncert z Houstonu v štáte Texas v rámci ich severoamerického turné. Pre viac informácii kliknite SEM.

Glam metalová formácia STEEL PANTHER dokončila nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu, v júni začne proces mixovania. Kapela aj naďalej hľadá nového basgitaristu po tom, ako v lete minulého roka odišiel Lexxi Foxx. Na koncertoch im zatiaľ vypomáha Joe „Spyder“ Lester.