EVANESCENCE majú novú koncertnú zostavu. Čerstvé správy hlásia aj NILE, XANDRIA a TENGRI

EVANESCENCE s novou koncertnou zostavou. NILE sa hlásia s novým videoklipom. Znovuzrodená XANDRIA je späť s novým singlom a výraznými zmenami v zostave. TENGRI vydajú nový album.

EVANESCENCE v Trnave 2019. Foto: Radka Valentínová

Skupina EVANESCENCE naverbovala na post koncertnej basgitaristky Emmu Anzai (SICK PUPPIES). Dlhoročný basgitarista kapely Tim McCord presedlá na gitaru a zaplní tak miesto, ktoré sa uvoľnilo po odchode Jen Majura.

Egyptológovia NILE zverejnili live video skladby „Vile Nilotic Rites“ z rovnomennej dosky, ktorá im vyšla v novembri 2019 prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Zábery pochádzajú z tohtoročného amerického turné The Age of Vile Divinities Tour.

Nemecká symphonic metalová formácia XANDRIA je späť s novým singlom „Reborn“ a s novou zostavou. „Doteraz to bola celkom dlhá cesta a práve teraz začína tá nová. Skladba rozpráva o čase, keď cítite, že niečo veľmi vzácne vo vašom živote, vášeň, do ktorej dávate celé svoje srdce, čoskoro zomrie – a že potrebujete všetku svoju silu, aby ste prešli ťažkým obdobím, v ktorom musíte bolestne obetovať a nechať veci za sebou, nechať ich znovuzrodiť. Pieseň taktiež predstavuje našu novú speváčku Ambre Vourvavis, ktorá sa perfektne hodí k novej XANDRII, ktorú zažijete. A je tu aj niekoľko ďalších nových tvárí. Ich mená sú: Dimitrios Gatsios (bicie), Tim Schwarz (basgitara) a Rob Klawonn (gitara). Naši bývalí členovia pokračujú v nových hudobných snahách a všetkým im do budúcnosti želáme len to najlepšie, s vďačnosťou a úctou za spoločné chvíle a za všetko, čo pre XANDRIU urobili,“ uvádza kapela v tlačovej správe. „Po dlhej spoločnej ceste, počas ktorej sme sa delili o skvelé zážitky, no zároveň sme sa rozvíjali rôznymi smermi, sme sa rozhodli, že je čas, aby sa každý z nás vydal vlastnou cestou,“ pridali svoje vyjadrenie Gerit Lamm, Philip Restemeier (teraz už bývalí členovia) a Marco Heubaum.

Českej post-rockovej kapele TENGRI vyjde v júni prostredníctvom vydavateľstva MetalGate Records nový album „Kontinuum“. „Kapela zůstává věrna své hudební vizi instrumentálního post-rocku, takže základními kameny Kontinua budou opět silná atmosféra, velká dávka emocí a téměř koncertní autenticita. Za zmínku rovněž stojí i celková dramaturgie alba, kdy TENGRI seřadili jednotlivé skladby chronologicky tak, jak v posledních letech vznikaly, čímž tak zachytili postupný vývoj celého počinu. Nebo jak říká sama kapela: „Je to takový odraz našich životů, informuje vydavateľstvo MetalGate.