Bohatý novinkový blok: SLIPKNOT, IN FLAMES, BEHEMOTH, VOLBEAT, BIOHAZARD, NILE, SHINING a ďalší

Zmeny v zostavách SLIPKNOT, IN FLAMES a VOLBEAT. BEHEMOTH a FOO FIGHTERS s novými videoklipmi. BIOHAZARD plánujú nahrať nový album. NILE pokračujú v nahrávaní nového albumu. Novinky hlásia aj SHINING, ADACTA, STERCORE, ACID FORCE a SURGERY.

SLIPKNOT. Foto: Jonathan Weiner

Kapelu SLIPKNOT podľa všetkého opustil sampler a klávesák Craig Jones. Oficiálne oznámenie však už bolo zmazané. Nahradil ho neznámy člen v novej maske, ktorý so skupinou prvýkrát vystúpil 7. júna na festivale Nova Rock. Alebo je to všetko inak? Špekuluje sa aj o tom, že ide o premyslený ťah a kapela využila Jonesa, ktorý bol vždy mimo svetiel reflektorov, aby s novou „identitou“ pritiahol pozornosť na chystané projekty skupiny. Niečo sa určite kuje, pretože bubeník Jay Weinberg zverejnil krátke video svojej novej masky, ktorú podporil jediným slovom „evolve“ (vyvíjať sa). Na spomínanom koncerte chýbal perkusionista Shawn Crahan, ktorý ostal doma s manželkou. „Rád by som všetkým povedal, že som doma a podporujem svoju manželku pri niektorých zdravotných problémoch. Hneď, ako to bude možné, budem späť na ceste. Už sme si tým prešli a ako vždy si vážime lásku a podporu. Uvidíme sa čoskoro,“ napísal Crahan na facebookovom profile kapely. No a v neposlednom rade dávame do pozornosti ich novú strašidelnú inštrumentálku „Death March“. Kapela taktiež spustila novú webovú stránku YouCantKillMe.com, ktorá obsahuje možnosť pre fanúšikov zadať svoje e-mailové adresy.

Skupina IN FLAMES oznámila, že ich rady opustil basgitarista Bryce Paul. Na koncertoch im tak bude vypomáhať Liam Wilson (ex-THE DILLINGER ESCAPE PLAN). „Náš brat Bryce Paul sa rozhodol odísť z kapely. Prajeme mu veľa úspechov v jeho budúcom snažení a ďakujeme mu za všetko, čo do skupiny v posledných rokoch vložil. Náš priateľ Liam Wilson prichádza do kapely, aby nám pomohol,“ uviedla švédska formácia na sociálnych sieťach.

Poľskí titáni BEHEMOTH natočili nový videoklip ku skladbe „Once Upon a Pale Horse“ z aktuálnej radovky „Opvs Contra Natvram“. O realizáciu videoklipu sa postaral známy produkčný dom Grupa 13.

Z dánskej formácie VOLBEAT odišiel gitarista Rob Caggiano. „Po neuveriteľných desiatich rokoch musíme smutne oznámiť, že VOLBEAT a Rob Caggiano sa rozišli. Počas nášho spoločného času sme cestovali po svete, zdieľali skvelé zážitky, vydali sme štyri albumy, na ktoré sme nesmierne hrdí a nič by sme nemenili. Robovi prajeme všetko najlepšie vo všetkom, čo v budúcnosti urobí (vieme, že to bude skvelé)! Zastúpiť ho na pódiu bude náramná úloha, ale náš dobrý priateľ Flemming C. Lund (THE ARCANE ORDER) skočí po tom, aby sa postaral o sólovú gitaru na našich koncertoch v roku 2023. Ďakujeme našim neuveriteľným fanúšikom za ich podporu a čo je dôležitejšie, ďakujeme Robovi za desať úžasných rokov,“ napísala kapela v oficiálnom vyhlásení.

Skupina FOO FIGHTERS zverejnila videoklip ku piesni „Rescued“. Zábery pochádzajú z live streamu „Preparing Music for Concerts“ z 21. mája, ktorý zahŕňal odhalenie nového bubeníka Josha Freesea. Freese bol odhalený po komediálnych portrétoch Chada Smitha z RED HOT CHILI PEPPERS, Tommyho Leeho z MÖTLEY CRÜE a Dannyho Careyho z TOOL. „Rescued“ bol prvý singel z jedenásteho albumu „But Here We Are“, ktorý vyšiel 2. júna prostredníctvom vydavateľstiev Roswell Records/RCA Records.

Znovu zjednotená pôvodná zostava BIOHAZARD – gitarista/spevák Billy Gradziadei, gitarista Bobby Hambel, bubeník Danny Schuler a basgitarista/vokalista Evan Seinfeld – potvrdila, že má v pláne nahrať nový štúdiový album. Informácia prichádza len pár týždňov po tom, čo 26. mája odohrali prvý reunionový koncert po 12 rokoch. „Chystáme sa napísať nový album, vydať dokumentárny film, vytvoriť nový merchandise, a samozrejme, turné po svete. Jediná vec, ktorá je v živote konštantná, je zmena,“ napísal Evan Seinfeld na svojom Instagrame.

Egyptológovia NILE pokračujú v nahrávaní nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. „Ide to výborne. George Kollias nahral všetky bicie. Odviedol úžasnú prácu. Keď to budú ľudia počuť, nebudú veriť, že všetky tieto veci robí skutočný živý človek. Ale to je George. Ľudia ktorí ho videli naživo, tomu môžu uveriť. S touto novou nahrávkou NILE urobil pravdepodobne najlepší album svojej kariéry. Teraz je rad na nás, nahrať gitary,“ povedal vokalista a gitarista Karl Sanders v rozhovore pre Headbangers Latinoamérica. Zatiaľ posledný album „Vile Nilotic Rites“ im vyšiel v roku 2019.

Švédski black metalisti SHINING vydajú 15. septembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album „Shining“. Na TOMTO ODKAZE nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „Allt För Döden“.

Bratislavská crust/metalová úderka ADACTA vydala 6. júna nový štúdiový album s názvom „Dno“. Materiál vznikal počas pandémie v ich vlastnom štúdiu Adactive. O gitarový zvuk sa postaral Kurt Ballou (CONVERGE), mastering mal na starosti Jack Control.

Domáci deathcoristi STERCORE sa pripomínajú o slovo s novým singlom „Hellparty“, ku ktorému natočili aj videoklip. Kapela prezentuje túto skladbu ako začiatok novej kapitoly vo svojej tvorbe. O video sa postaral Mateo Ťažký.

Banskobystrickí thrasheri ACID FORCE hlásia po 4 rokoch návrat na scénu. Po odchode frontmana Tea sa na post vokalistu presunul gitarista Andrej a basgitaru obstaráva nový člen Ďuro. V tejto zostave sa pracovalo na novom materiáli a na výsledok sa môžete tešiť už čoskoro. Aktuálne je ako prvá ochutnávka dostupná skladba „Praise the Atom“. Comebackový koncert odohrá kapela 4. augusta na lodi Pink Whale v Bratislave v rámci festivalu Bordel na Dunaji.

Popradskí death metalisti SURGERY zverejnili live videoklip novej skladby „Last Chance“ z chystanej dosky „Living Dead“. Zábery boli natočené vo februári tohto roka na domácej akcii Black Valentine.