Organizátori zverejnili program Angelus Festu 2022 a jednu zmenu v zostave

Benefičný Angelus Fest už klope na dvere. Uskutoční sa v sobotu 11. júna na banskobystrickom amfiteátri.

Momentka z vlaňajšieho Angelus Festu. Foto: Luss

B. BYSTRICA. O necelé 2 týždne sa otvoria brány banskobystrického amfiteátra, ktorý privíta 2. ročník benefičného Angelus Festu. Organizátori zverejnili program festivalu. Bude to 12-hodinový maratón, ktorý odštartuje v sobotu 11. júna na pravé poludnie a skončí sa o polnoci.

12:00 – 12:45 Ohen
13:05 – 13:50 Antares
14:10 – 14:55 As They Rise
15:15 – 16:00 Demonic-eyed
16:25 – 17:15 Orkrist
17:40 – 18:30 April Weeps
19:00 – 20:00 Pyopoesy
20:30 – 21:30 Čad
21:55 – 22:45 Castaway
23:05 – 23:55 Solipsism

Zmena programu vyhradená

Festival otvorí kapela OHEN, ktorá sa vracia na pódiá v novej zostave so zaujímavými inštrumentálnymi a vizuálnymi prvkami a predvedie poriadnu dávku blackened dark metalu. Oproti pôvodne plánovanej zostave dochádza k jednej zmene – martinskú metalovú zástavu pri neúčasti LUNATIC GODS ponesú na Angelus Feste death metalisti ANTARES.

Nitrianska kapela AS THEY RISE (metalcore/djent) sa po dvoch rokoch od vydania svojho debutového albumu „Reborn“ vracia na scénu s novým singlom „Disconnection“, ktorý zverejnila minulý rok. Nasledovať bude vystúpenie kapely DEMONIC-EYED zo Zvolena, hrajúcej thrash/HC/crust, jednoducho, nekompromisnú muziku pekne od podlahy so slovenskými aj anglickými textami na rôzne témy (sociálne témy, mytológia, práva zvierat). Odkaz kapely fanúšikom je jednoznačný: „Určite sa pri tom spotíme!“

Ako piata v poradí sa predstaví legendárna skupina ORKRIST z Bratislavy, ktorá na amfiteátri v Banskej Bystrici vystúpi po dlhých 19. rokoch. Po nej budú nasledovať APRIL WEEPS, ktorí budú mať vonku čerstvý tretí album „Cataclastic“. Ten odprezentujú práve pod Urpínom.

Veľkým lákadlom pre fanúšikov bude nepochybne domáca death metalová legenda PYOPOESY. Zostava skúsených muzikantov okolo Miríka Luptáka predvedie na amfiteátri prierez svojej tvorby v rámci špeciálnej šou a sľubuje aj nejaké to prekvapenie. Po nich sa vrhne na fanúšikov úderka ČAD na čele s Pištom Vandalom, ktorá istotne rozhýbe banskobystrický amfiteáter. Fanúšikovia sa môžu tešiť nielen na skladby z aktuálnej novinky „Medvede“, ale istotne aj na overené hity.

Ako predposledná vystúpi stálica domácej prog rock/metalovej scény – kapela CASTAWAY z Bratislavy. Kapela predstaví to najlepšie z jej troch štúdiových albumov a minuloročného EP a bude nepochybne vítaným spestrením v zostave Angelus festu 2022. Prestávku medzi vystúpeniami kapiel spestrí ohňová šou skupiny Black Evils-ShowReel. Záver festivalu bude patriť black metalistom SOLIPSISM.

Festivalom bude sprevádzať moderátor Branko z iRock rádia a celý výťažok z benefičnej akcie bude venovaný OZ Svetielko nádeje – konkrétne na realizáciu projektu Nový priestor pre nádej, cez ktorý Svetielko nádeje pomáha zabezpečiť dispozičné úpravy a potrebné zariadenie pacientskych izieb a spoločných priestorov ako je detská herňa priamo na onkologickom oddelení.

Podporiť peknú myšlienku môže ktokoľvek, nezávisle na tom, aký hudobný žáner je jeho obľúbený, stačí poslať ľubovoľnú sumu priamo na účet OZ Svetielko nádeje: SK83 1100 0000 0026 2075 6262 s variabilným symbolom: 24 a do správy pre prijímateľa uviesť Angelus Fest.

Vstupenky v cene od 15 € (to znamená, že kto bude chcieť, môže zaplatiť aj viac – celá suma bude venovaná Svetielku nádeje) bude možné zakúpiť len v deň koncertu priamo na amfiteátri.

Finálny plagát k podujatiu Angelus Fest

Tlačová správa