Benefičný Angelus Fest ohlásil prvých 6 kapiel. Tešte sa na PYOPOESY, LUNATIC GODS, APRIL WEEPS a ďalších

Druhý ročník Angelus Festu sa opäť uskutoční v júni a znova na tom istom mieste.

Atmosféra prvého ročníka Angelus Festu. Foto: Luss

BANSKÁ BYSTRICA. Po vydarenom prvom ročníku benefičného metalového festivalu Angelus Fest, na ktorom vystúpilo 8 kapiel na čele s DOOMAS, RAMCHAT či ABSTRACT, sa na vstupnom podarilo vyzbierať takmer 4000 eur pre OZ Onkológia BB (fotoreportáž nájdete NA TOMTO ODKAZE), sú už v plnom prúde prípravy na druhý ročník.

Angelus Fest 2022 sa uskutoční sa opäť na banskobystrickom amfiteátri, fanúšikovia si môžu poznačiť dátum 11.6.2022 a už teraz sa môžu tešiť na vystúpenia 10 výborných slovenských kapiel rôznych metalových štýlov.

To, že zostava bude žánrovo naozaj pestrá, je zrejmé už podľa názvov prvých 6 skupín, ktoré organizátori doteraz zverejnili.

Jedným z headlinerov bude banskobystrická death metalová legenda PYOPOESY, ktorá sa vráti po dlhšej dobe na pódium so špeciálnou šou a a prekvapením. Ďalšími legendami, ktoré vystúpia na Angelus Feste, sú Martinčania LUNATIC GODS so svojím vynikajúcim black folk metalom so slovenskými textami. Je viac než pravdepodobné, že počas ich vystúpenia premiérovo zaznejú novinky z pripravovaného albumu „Vresovrenie“.

Atmosferický metal najvyššej kvality predvedú APRIL WEEPS, ktorí majú skúsenosti aj s vystúpením na legendárnom Wackene. Aktuálne tiež usilovne pracujú na nových skladbách pre tretiu štúdiovku. Pod Urpín to nebudú mať ďaleko Zvolenčania DEMONIC-EYED, ktorí v lete vydali tretí album a ich energický scrap-metalový set si naozaj netreba nechať ujsť!

Energiou nabijú fanúšikov aj mladíci AS THEY RISE z Nitry a ich skvelý nadupaný metalcore/djent. Prvú šesticu potvrdených kapiel uzatvárajú stálice slovenskej progresívnej rock/metalovej scény – CASTAWAY z Bratislavy. Ich sofistikované riffy a melódie sú pastvou pre uši a v rámci aktuálnej zostavy Angelus Festu tak trochu aj oddychom od extrémnejších metalových žánrov.

Okrem silnej zostavy kapiel organizátori sľubujú aj vylepšenia areálu (väčšie pódium, viac slnečníkov a výčapov, vratné poháre s logom festivalu a pod.), takže sa naozaj máme na čo tešiť.

Viac informácií je možné nájsť na oficiálnom webe a facebooku festivalu.

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa