Bohatý novinkový blok: Ozzy Osbourne, OPETH, TESTAMENT, SONATA ARCTICA, Floor Jansen a ďalší

OZZY OSBOURNE a TESTAMENT s novými videoklipmi. Floor Jansen a U.D.O. zverejnili nové skladby. OPETH s novým bubeníkom. SONATA ARCTICA a DORO ponúkajú nové verzie starých skladieb. Novinky aj od AMARANTHE, REVOCATION a ORIGIN OF INFINITY.

Ozzy Osbourne

OZZY OSBOURNE sa hlási o slovo s novým videoklipom ku piesni „One of Those Days“ s hosťujúcim Ericom Claptonom. Skladba pochádza z jeho čerstvo vydanej štúdiovky „Patient Number 9“.

Prog rockeri OPETH oznámili, že ich rady posilnil bubeník Waltteri Väyrynen, ktorý len pred pár dňami odišiel z kapely PARADISE LOST. Väyrynen tak nahrádza dočasného bicmena Samiho Karppinena. Ten bol koncertným bubeníkom po odchode Martina Axenrota v roku 2021. „Mali sme s Waltom prvú skúšku a išlo to neuveriteľne dobre! Má naozaj všetko. Od požadovanej uvoľnenej citlivosti, ktorú bubeník OPETH potrebuje, cez klasický rock, prog rock, metalové groovy, až po vyslovene megazložitú technickú virtuozitu a je mladý! Narodil sa v tom istom roku, keď sme nahrávali náš debutový album Orchid,“ povedal líder skupiny Mikael Åkerfeldt.

Thrash metalisti TESTAMENT sa pripomínajú novým videoklipom ku skladbe „WWIII“. Týmto obrazovým materiálom zároveň upriamujú pozornosť na čerstvo vydaný videoalbum „Titans of Creation“ (Blu-ray/CD). Táto limitovaná edícia (6500 ks) obsahuje videoklipy ku všetkým skladbám z rovnomennej štúdiovky z roku 2020.

Fíni SONATA ARCTICA zverejnili lyric video ku akustickej verzii piesne „Victoria´s Secret“ z albumu „Acoustic Adventures – Volume Two“. Ten vychádza 30. septembra prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records. „Akustická forma SONATA ARCTICA sa pripravovala už roky. Prvým prejavom, okrem niekoľkých akustických verzií skladieb v priebehu rokov, bolo turné „Acoustic Adventures Tour“ v roku 2019, ktoré bolo veľmi úspešné a vyvolalo myšlienku, aby sa tieto skladby nahrali a vyšli na albume. Naše piesne vždy vychádzali z krásnych melódií, vďaka čomu je tiež veľmi ľahké ich pretransformovať a perfektne usporiadať do akustickej podoby,“ vyjadril sa pred časom spevák Tony Kakko.

Floor Jansen (NIGHTWISH) zverejnila klipom podporený nový singel s názvom „Me Without You“.

Metalová kráľovná Doro Pesch vypustila do sveta jej klasickú metalovú hymnu „Raise Your Fist in the Air“ v novej úprave. A prečo došlo k tejto zmene? V novej epizóde relácie „Music Impossible“ nemeckej stanice ZDF mohli diváci sledovať, ako Doro súťaží s nemeckým popovým spevákom Mikeom Singerom. Obaja umelci stáli pred neľahkou úlohou zaranžovať a predniesť vlastné piesne v žánri druhého umelca. To znamenalo, že Doro musela pretaviť jeden zo svojich metalových hitov do trendového popového zvuku svojho súpera.

Kapela U.D.O. zverejnila doteraz nezverejnenú skladbu „Dust and Rust“ z albumu „The Legacy“. Novinka, ktorá vyjde 18. novembra prostredníctvom vydavateľstva AFM Records je kompiláciou predstavujúcou 35 rokov tejto formácie s najlepšími skladbami, ale aj s nevydanými bonusmi.

Švédska formácia AMARANTHE zverejnila nové lyric video ku skladbe „Make It Better“ s hosťujúcou Jennifer Haben (BEYOND THE BLACK). Spomínaná pieseň je súčasťou ich zatiaľ posledného albumu „Manifest“.

Death metalisti REVOCATION natočili nový videoklip ku skladbe „Nihilistic Violence“ z pred pár dňami vydanej dosky „Netherheaven“.

Česká kapela ORIGIN OF INFINITY právě vypustila singl „Chronosphere“, ke kterému vytvořil Frodys lyric video. Singl bude také součástí nové desky „After the Slumber“, která vyjde v říjnu na CD a limitované instrumentální MC verzi. Vinyl bude také ale až příští rok. – Tlačová správa