SLIPKNOT chcú fungovať bez obmedzení. Bude ich budúcnosť spojená len s vydávaním singlov?

Americká kapela SLIPKNOT chce podľa Michaela Shawna Crahana slobodne experimentovať.

Michael Shawn Crahan alias Clown. Foto: Jonathan Weiner

Perkusionista Michael Shawn Crahan alias Clown, prezradil, že SLIPKNOT sa budú snažiť opustiť tradičný model vydávania albumov a namiesto toho sa zamerajú na vydávanie singlov. Kapela totižto nadobudla nezávislosť, po tom, čo ukončila dlhoročnú spoluprácu s vydavateľstvom Roadrunner Records, vydaním albumu „The End, So Far“ (recenzia TU). Informoval o tom portál NME.com.

SLIPKNOT budú od 31.marca 2023 úplne nezávislí, a tak Clown poznamenal, že je zamilovaný do myšlienky fungovavania bez obmedzení.

„Vždy som rozmýšľal, aké by to bolo, keby bola kapela SLIPKNOT dostatočne veľká na to, aby nás nedržali albumy? Namiesto dvoch rokov čakania na 12 skladieb, vám dám každý mesiac jednu pieseň. Bolo by to lacnejšie a prešlo by to všetkými filtrami. Cez profesionálny mix a mastering, žiadne cesty by neboli narušené, všetko tak, ako obvykle. A chceme to urobiť, pretože si myslím, že je čas na vás, našich fanúšikov, aby ste dostali úplne všetko.“

Slobodné experimentovanie

Crahan považuje nový smer za životaschopný aj preto, že podľa jeho názoru sa albumy stanú minulosťou a fyzický produkt sa stáva zastaraným. Ďalej vysvetlil, že ak skupina nebude zviazaná limitmi tradičného albumu, môže sa pokúsiť viac experimentovať so svojím zvukom.

„Vždy som si myslel, že by bolo zaujímavé, aby sa o nás naši fanúšikovia dozvedeli viac, takže, ak by sme mali záujem hrať s hráčom na sitár číslo jedna na tejto planéte, čo by sme chceli, pretože sme umelci, a priviedli by sme túto osobu, tak tento človek by nás ozdobil svojím remeslom. Nebolo by to zaujímavé?,“ pýta sa tento 53-ročný hudobník a režisér v jednej osobe.

„A aj keby bol tento hráč na sitár pod vydavateľstvom, tak to už nebude v štýle náš label, ich label a náš manažment a ich manažment, a až potom my ako umelci. Keď je to takto, nikdy nedokážeme vytvoriť takýto kus umenia. Byť slobodný nám v tomto zmysle dáva slobodu ísť hlbšie, neskutočné príležitosti na zdokonaľovanie sa v našom remesle. Je to obojstranne výhodné pre každého. Filozofiou je, aby fanúšikovia boli vtiahnutí do myšlienok, nielen do heavy metalu, nahrávacích spoločností, videokanálov, rádií a podobne. Nie, je to láska k hudbe – milujete nás ako umelcov, milujete našu kapelu. Pozrite sa, čo môžeme urobiť, keď môžeme štetce namočiť kdekoľvek,“ zneli slová zakladajúceho člena SLIPKNOT.